Tužilaštvo nije podiglo optužnicu protiv Dukića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Tužilaštvo nije podiglo optužnicu protiv Dukića

Okružni sud produžio je pritvor Nedeljku Dukiću drugooptuženom za pokušaj ubistva novinara BN TV Vladimira Kovačevića. Dukić ostaje u zatvoru na Tunjicama do 11. februara.

Do tada tužilaštvo mora podići optužnicu ili odustati od gonjenja. Gotovo godinu i po dana nakon što se Nedeljko Dukić iz Kneževa našao na spisku osumnjičenih niti je istraga protiv njega okončana, niti se zna hoće li se njegovo ime uopšte naći na optužnici.

”Pomenuti krivični predmet nalazi se u završnoj fazi istrage, te se uskoro može očekivati donošenje konačne tužilačke odluke”, odgovorili su iz Okružnog javnog tužilaštva.

Nebojša Pantić advokat Nedeljka Dukića kaže da sve predugo traje. Za BN otkriva da ga je Dukuć nedavno zvao iz pritvora na šta ima pravo jednom sedmično, kako bi saznao da li je podignuta optužnica.

”Ja mogu imati informaciju tek kad podignu optužnicu, pa ja dobijem optužnicu da vidim šta je i ko su svjedoci, koji su dokazi. Do tada sjediš i čekaš da gospoda nešto uradi. Koliko im treba vremena ja ne znam”, kaže za BN TV advokat Nedeljka Dukića, Nebojša Pantić.

Nedeljko Dukić je bio u bjekstvu. Za njim je bila raspisna potjernica. Nakon višemjesečnog skrivanja predao se u novembru prošle godine.

Okružni sud osudio je Marko Čolić u julu 2019. godine na četiri godine zatvora po optužnici u kojoj je navedeno da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem pokušao ubiti novinara BN TV. Napad se desio 26. avgusta prošle godine ispred zgarde u kojoj živi Vladimir Kovačević.

BN TV

Danas objavljeno

Sabotaža? “Hvala, Ameriko”

M.

Rezultati referenduma: 99%, 98%, 93%, 87%; Odmah nove sankcije

M.

Rusija na SB UN ponovila: A šta je sa Kosovom? “Dvostruki standardi Zapada”

M.

Ostavite komentar