Tužilaštvo: Kasumović se predao pripadnicima SIPA - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Tužilaštvo: Kasumović se predao pripadnicima SIPA

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, uz prisustvo svog advokata, predao se pripadnicima Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), koja od ranih jutarnjih sati u tom gradu provodi pretrese i hapšenje osumnjičenih za nezakonite radnje u slučaju “Zenica-trans prevoz putnika” Zenica, potvrdila jeportparolka Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Asmira Redžić.

“Nakon našeg demantija da je Fuad Kasumović lišen slobode, a koju su neki mediji prenijeli na osnovu njegove objave na Facebooku, javila se njegova advokatica koja je kazala da nije u bjekstvu te da sarađuje sa istražiteljima. Više informacija moći ćemo dati kasnije”, najavila je Redžić.

Kasumović je ranije na svom Facebook profilu napisao: “Nisam u bjekstvu, stalno sam bio dostupan organima. Bio sam na službenom putu”. Pritom je za ovu, “spektakularno pripremljenu i organizovanu akciju”, optužio SDA medije i kriminalne strukture SDA i Tužilaštva, a napisao je kako je odlučio “dobrovoljno pristupiti na razgovor sa istražiteljima”.

SIPA je izvršila pretrese na 11 lokacija na području Zenice i Srednjebosanskog kantona, kao i prostorija Gradske uprave Zenica.

Danas objavljeno

Pala odluka: Od februara obavezna vakcinacija

M.

Erdogan putuje u Ukrajinu: “Imam nadu”

M.

Putinu stigla nova prijetnja od Bajdena

M.

Ostavite komentar