Tužilaštvo ISTRAŽUJE slučaj prijema zaraženog VIRUSOM KORONA u bolnici u Mostaru - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Tužilaštvo ISTRAŽUJE slučaj prijema zaraženog VIRUSOM KORONA u bolnici u Mostaru

Kantonalno Tužilaštvo Hrvatsko-neretvanskog kantona formiralo je krivični predmet povodom slučaja koji se desio tokom 16. na 17. mart 2020. godine, oko prijema pacijenata u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, od kojih se za jednog ispostavilo da je bio inficiran virusom korona.

– U cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica, te postojanja eventualne krivične odgovornosti za neko od krivičnih dijela protiv zdravlja ljudi, kako od strane pacijenata, a tako i od ljekara koji je učestovao u njihovom prijemu u SKB Mostar, tužilaštvo će putem Naredbi suda izuzeti svu potrebnu medicinsku dokumentaciju, snimke nadzornih kamera u SKB Mostar, kao i drugu potrebnu dokumentaciju, a kada se stvore zdravstveni uslovi obaviće se i saslušanje određenih svjedoka, kao i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba – navelo je Tužilaštvo, prenosi Bljesak.

Istodobno, iz ove institucije apelovali su na sve građane, institucije i javne medicinske ustanove da se u novonastaloj situaciji pridržavaju upustava kriznih štabova koji su formirani na područjima konatona Federacije BiH i BiH, kako bi se suzbilo širenje i prenos virusa korona, pa tako i nastale pandemije.
Podsjećamo, više zaposlenih Sveučilične kliničke bolnice (SKB) u Mostaru upućeno je u izolaciju nakon što se otkrilo da su bili u kontaktu s osobom zaraženom korona virusom koja je u ponedjeljak bila smještena na Odjeljenju za plućne bolesti.

Testovima je tokom dana otkriveno kako je jedan muškarac iz Mostara zaražen virusom korona, dok je prvi test za njegovog sina bio negativan.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Kina osuđena za genocid

M.

Lavrov doputovao u Ženevu, danas se sastaje s Blinkenom

M.

Stoltenberg: NATO jedinstven pred moguću agresiju na Ukrajinu

M.

Ostavite komentar