Tužilaštvo BiH: U Banjaluci hapšenja i zbog ubistva Radenka Bašića - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Tužilaštvo BiH: U Banjaluci hapšenja i zbog ubistva Radenka Bašića

Policijski službenici MUP-a Republike Srpske, na području Banjaluke uhapsili su danas više osumnjičenih, koji se mogu dovesti u vezu i s naručiocima i počiniocima teškog ubistva Radenka Bašića, načelnika krim-policije Prijedor, saopšteno je danas iz Tužilaštva BiH.

Dodaju da je aktivnosti s policijskim pripadnicima koji su djelovali na terenu, koordinisao tužilac Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji postupa u predmetima kodnog naziva “Transporter” i “Storidž”.

  • Radi se o osumnjičenima za više teških krivičnih djela, neovlašten promet većih količina opojne droge kokain, uključujući i učestovanje u naručenom ubistvu jedne osobe, koje je realizovano na području Banjaluke, a izvršeno je na način organizovanih egzekucija između pripadnika grupa organizovanog kriminala – ističu iz Tužilaštva BiH i dodaju se se osumnjičeni se mogu dovesti u vezu i s naručiocima i počiniocima teškog ubistva načelnika krim-policije Prijedor, Radenka Bašića.

Kako su rekli, uz visoke mjere obezbjeđenja, osumnjičeni će u naredna 24 sata biti predati postupajućem tužiocu, koji će ih ispitati i donijeti oduku o daljim aktivnostima

Akcija kodnog naziva “Transporter” pokrenuta je u jesen 2021. godine, realizuje se s partnerskim tužilačkim i policijskim institucijama u BiH, regionu i inostranstvu, a usmjerena je na krivično procesuiranje više lica, osumnjičenih za organizovani kriminal, povezan sa više teških krivičnih djela, uključujući ubistva, krijumčarenje velikih količina opojnih droga, pranje novca i druga krivična djela.

Danas objavljeno

Dodik razgovarao sa Vučićem: Јedinstven odgovor garantuje zaštitu našeg naroda na KiM

M.

Nakon dvije decenije direktan let iz Beograda za Kinu

M.

Ministar Lučić pušten na slobodu: Sud mu odredio mjere zabrane

M.

Ostavite komentar