Tužilaštvo BiH preuzima predmet nabavke respiratora - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Tužilaštvo BiH preuzima predmet nabavke respiratora

Tužilaštvo BiH preuzeće predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u svezi uvoza respiratora iz NR Kine u BiH, koji su koštali oko 10,5 miliona KM, saopšteno je iz ove institucije.

Ova odluka donesena je nakon što je danas u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), održan sastanak glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordane Tadić sa zvaničnicima SIPA, Tužilaštva Kantona Sarajevo i Agencije za javne nabavke BiH, na kojem je dogovoren nastavak aktivnosti u predmetu nabavke respiratora za Federaciju BiH.

“Nakon što je Državna agencija za istrage i zaštitu, temeljem svojih ovlasti propisanih Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, izvršila provjere navoda o nezakonitostima u svezi nabavke 100 respiratora iz NR Kine, te nakon ocjene do sada poznatih činjenica, utvrđeno je da u ovom predmetu postoji nadležnost Tužiteljstva BiH, te će dalje aktivnosti i provjere biti nastavljene i vođene pod nadzorom Tužiteljstva BiH”, navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

Kako se dodaje, s tim u vezi, Kantonalno tužilaštvo KS, će Tužilaštvu BiH tokom dana, dostaviti predmet koji je do sada vođen pod njihovim nadzorom.

NN

Danas objavljeno

Kraj Superlige: Izašli svi Englezi!

Zeljka

Zemljotres u blizini Ljubljane

M.

Predsednik otišao na prvu liniju fronta i poginuo

M.

Ostavite komentar