Tužilac koji je podigao optužnicu protiv MRTVOG DAVIDA postao advokat - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Tužilac koji je podigao optužnicu protiv MRTVOG DAVIDA postao advokat

Zbor Advokatske komore Republike Srpske dao je pozitivno mišljenje na zahtjev bivšeg tužioca Saše Labotića da se upiše u Imenik advokata RS.

Labotić je poznat kao tužilac koji je podigao optužnicu protiv Davida Dragičevića šest dana nakon što je pronađeno njegovo tijelo.

Visoki sudski i tužilački savjet BiH razriješilo je Labotića dužnosti jer je prilikom prijave za poziciju tužioca prećutao da je 2008. godine bio osuđen za piratstvo. Tada mu je izrečena novčana kazna u visini od 800 KM.

Kancelarija disciplinskog tužioca je u decembru prošle godine podigla disciplinsku tužbu protiv Labotića i tražili su da se on razriješi dužnosti, ali je Prvostepena disciplinska komisija donijela odluku da ga kazni umanjenjem plate za 50 odsto. Dužnosti ga razriješila Drugostepena disciplinska komisija.

Odluku Zbora advokata da Labotić postane advokat sada treba potvrditi Izvršni odmor Advokatske komore RS.

Ozren Perduv iz grupe Pravda za Davida rekao je da nakon udaljenja iz tužilaštva Labotić nagrađen.

– Vjerovali smo da do toga neće doći i da ga Advokatska komora neće prihvatiti, ali ovo nažalost samo potvrđuje da je sve što se dešava samo obična predstava za narod. Slično je bilo i sa podizanjem optužnice protiv doktora Karana i dvojice krim tehničara za bacanje Davidovog veša – rekao je Perduv za RTVBN.

Podsjećanja radi, Okružno tužilaštvo Banjaluka je podiglo optužnicu protiv Davida Dragičevića 30. marta prošle godine, a nakon pritiska javnosti ona je ukinuta.

(Klix)

Danas objavljeno

Kina oštro demantovala: “Apsolutna laž”

M.

Korona posustaje: “Vraćamo se normalnim životima”

M.

Vučić: Svi zajedno sačuvaćemo mir, nikome nije do rata

M.

1 Komentar

sud 25 Oktobra, 2019 at 1:00 pm

Jos jedna u nizu cinjenica koje dokayuju da je pravosudje crna rupa ove zemlje.

Odgovori

Ostavite komentar