Tužiteljka Diana Kajmaković završila na američkoj crnoj listi - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Tužiteljka Diana Kajmaković završila na američkoj crnoj listi

U skladu sa Izvršnom uredbom 14033, danas je Kancelarija za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD na listu uvrstio Dianu Kajmaković, tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Ovo je četvrti set mjera koje OFAC poduzima u skladu sa ovom Uredbom, a mjere su usmjerene protiv osoba koja su, između ostalog, odgovorna za, ili su učestvovala u korupciji ili podrivanju demokratskih procesa ili institucija na Zapadnom Balkanu.

Današnje mjere nastavak su provođenja strategije Sjedinjenih Država za utvrđivanje odgovornosti pojedinaca koji provode destabilizirajuće aktivnosti na Zapadnom Balkanu.

– Diana Kajmaković kontinuirano podriva demokratiju i vladavinu zakona u Bosni i Hercegovini – izjavio je Brajan E. Nelson, podsekretar za borbu protiv terorizma i obavještajne finansijske poslove u Ministarstvu finansija SAD.

On je kazao da današnje mjere još jednom potvrđuju posvećenost Sjedinjenih Država stabilnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine jer se odnose na osobu koja ima ključnu ulogu u omogućavanju korupcije u zemlji.”, prenosi Kliks.

Srpskainfo.

Danas objavljeno

Izabrani delegati u Vijeće naroda Srpske

M.

Borjana Krišto kandidat za predsjedavajuću Savjeta ministara

M.

Orban: Evropa prekida saradnju sa Rusijom, a nema rešenje za nastalu situaciju

M.

Ostavite komentar