“TUŽIĆEMO VRTIĆ ZBOG NEMARA” Majka djevojčice koja se otrovala ASEPSOLOM odlučna - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

“TUŽIĆEMO VRTIĆ ZBOG NEMARA” Majka djevojčice koja se otrovala ASEPSOLOM odlučna

Najvjerovatnije ćemo zbog velikog nemara tužiti upravu vrtića. U ovom trenutku najvažnije mi je da mi se dijete oporavlja.

Ovo je za Novosti rekla Jelena R. majka dvoipogodišnje djevojčice koja se otrovala hemijskim sredstvom aspesolom u Predškolskoj ustanovi “Naša radost” u Rači koji joj je vaspitačica greškom dala da popije umjesto vode.

Kako kaže, kćerka joj se do daljnjeg nalazi na intenzivnoj njezi u Pedijatrijskoj klinici.

– Jedva čekam da odem kući, naravno uz potvrdu ljekara da moja kćerka neće imati nikakve posljedice po zdravlje – rekla je ona za Novosti.

Trovanje se dogodilo kada je vaspitačica žednom djetetu, misleći da je u pitanju voda, greškom dala da pije iz flašice u koju je neko sipao asepsol. Dijete je počelo da povraća, i brzo je prevezeno u Dom zdravlja u Rači. Nisu odmah znali o čemu je riječ i djevojčica je prebačena u Klinički centar u Kragujevcu.

Kako kažu u ovoj ustanovi, dijete je klinički stabilno. Portparol KC Vanja Đorđević rekla je u četvrtak da dijete do daljeg ostaje na intenzivnoj njezi u Pedijatrijskoj klinici.
Porodica djevojčice odgovornost za incident pripisuje upravi predškolske ustanove, jer se po svemu sudeći, sredstva za higijenu i druge opasne materije neadekvatno čuvaju.

– Takav javašluk velika je opasnost za svako dijete u tom vrtiću. Bez obzira na sve, zahvalna sam vaspitačici što me je obavijestila o kojoj hemikaliji je riječ, jer je time omogućeno da se dijete pravilno liječi. Koliko znam, moja kćerka je popila malo tečnosti, koja u slučaju unosa veće količine može da bude i smrtonosna – kaže majka Jelena, koja je neprekidno uz svoje dijete u kragujevačkoj bolnici.

Direktorka PU “Naša radost” u Rači, Ljubina Jeftić, kaže da je pokrenut disciplinski postupak, te da će odgovorni za incident odgovarati.

Načelnik školske uprave u Kragujevcu, Goran Joksimović potvrđuje da je dobio izvještaj direktorke PU iz Rače, te da je proslijeđen Ministarstvu prosvjete, da je za ovaj slučaj nadležna Republička prosvjetna inspekcija.

(Večernje novosti)

Danas objavljeno

Srpska i Federacija BiH ograničavaju kamatne stope

Vanja A

Vučić: Obraćam se građanima 8. oktobra o svim važnim pitanjima

Vanja A

“Napali su”

M.

Ostavite komentar