28. Oktobra 2019.

Tužbe 60 rudara zatvaraju rudnik u Zenici?

Big Portal

Više od stotinu rudara jame Stranjani prije njenog zatvaranja dalo je svoje potpise ovlaštenja advokatu koji ih je trebao zastupati povodom uplate PIO/MIO doprinosa, a u konačnici veliki broj rudara je povukao svoje tužbe i završilo u jami Raspotočje ili Stara jama.

Međutim, još uvijek 60 komorata traži uplatu doprinosa, a na posljednjem održanom proširenom sastanku uprave društva, glavnog odbora sindikata sa filijalama, upravnicima i poslovođama pogona saopšteno je da je u upravu Rudnika mrkog uglja Zenica pristilo 60 zahtjeva za uplatu PIO doprinosa upućenih putem adokvata.

Nakon što su sindikalne organizacije Stara jama i Raspotočje upoznale prisutne o stavovima brigada po navedenom problemu obrazloženo je da se zahtjevi i tužbe za doprinose trebaju povući do 5. novembra jer rudnik u Zenici neće moći isplatiti plate i tople obroke.

– Svi radnici će potom podnijeti tužbe što će na kraju dovesti do stečaja i zatvaranja rudnika. Obavještavamo sve radnike koji su podnijeli navedene zahtjeve da se jave svojim sekretarima pogona radi povlačenja istih – stoji u obavijesti koju potpisuju uprave pogona Stara jama, Raspotočje, Stranjani, Separacija te radne jedinice i službe.

Iz Sindikata rudnika su rekli kako vjeruju da će rudari odustati od tužbi i zahtjeva te da će se sve završiti najboljim ishodom za sve rudare.

(Srpskainfo)
Foto: Vecernji.ba/Promo/RAS Srbija

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare