TUXEDO Book BA15 je Linux laptop sa isključivo AMD hardverom - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

TUXEDO Book BA15 je Linux laptop sa isključivo AMD hardverom

TUXEDO Computers je jedna od kompanija koje objavljuju uređaje sa Linux platformom, a sada je predstavila novi laptop za koji tvrdi da će stići sa specifikacijama koje će ga lako razlikovati od ostalih sličnih uređaja.

TUXEDO Book BA15 laptop koristi AMD Ryzen 5 3500U procesor, a kompanija uređaj naziva “prvim svetskim laptopom sa isključivo AMD hardverom i preinstaliranim Linuxom”. BA15 ima 91.25Wh bateriju, koja nudi do 25 sati rada sa jednim punjenjem.

Laptop ima integrisanu Radeon Vega 8 grafičku kartu i do 32GB RAM-a. Osnovni model stiže sa 250GB skladišnog prostora, a moguće je doplatiti za do 2TB prostora za skladištenje podataka.

Displej od 15.6 inča nudi Full HD rezoluciju, 300 nita osvetljenje. Tastatura laptopa ima TUX super-key sa belim pozadinskim osvetljenjem. Od portova su prisutni dva  USB 3.2 Type-A porta, jedan USB 2.0 Type-A port, HDMI, Ethernet, čitač kartica i priključak za slušalice.

TUXEDO Book BA15 laptop se isporučuje uz Ubuntu i TUXEDO_OS, dok se Windows nudi kao opcioni softver uz mogućnost dual-boot konfiguracije sa dva operativna sistema.

Izvor: Softpedia/Bencmark

Danas objavljeno

Opera pokrenula namjenski kripto pretraživač

Vanja A

Projekat Renegade ima za cilj da pojednostavi pokretanje ARM64 Windows 10/11 na Android uređajima

Vanja A

Najnovija ažuriranja Google Play Services i Play prodavnice donose nekoliko poboljšanja za vaš Android uređaj

Vanja A

Ostavite komentar