Tusk: Bregzit - jedna od najvećih grešaka - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tusk: Bregzit – jedna od najvećih grešaka

Bregzit je jedna od najvećih grešaka u istoriji Evropske unije, izjavio je bivši predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk.

On je, u prvom intervjuu nakon isteka mandata na funkciji predsjednika Evropskog savjeta za “Gardijan”, rekao da je Bregzit najbolnije i najtužnije iskustvo tokom pet godina koje je proveo na čelu tog tijela EU.

Tusk je istakao da bi bilo bolje da se Bregzit nije dogodio, prenio je britanski list “Ekspres”.

Bivši predsjednik Evropskog savjeta branio je ideju održavanja drugog referenduma o Bregzitu u Velikoj Britaniji, odbacujući tvrdnje pojedinih lidera EU da bi u slučaju da Britanci odbace izlazak iz Unije došlo do još većih podjela u zemlji i da bi takav ishod blokirao mogućnost bloka da donosi odluke.

  • Јedina razlika bi bila ta što bi oni i dalje bili ovdje. Ionako će biti podijeljeni 50 prema 50. Čista je iluzija misliti da je lakše izgraditi dobre odnose sa Velikom Britanijom kada ne budu u EU – naglasio je Tusk.

Tusk je okrivio bivšeg premijera Velike Britanije Dejvida Kamerona zbog “greške” koju je napravio organizujući održavanje referenduma na kojem “nije imao šanse da pobijedi”.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Na benzinskoj pumpi snimljen pokušaj krađe vozila

M.

U selu u sjevernom dijelu Zakintosa naređena evakuacija

M.

Kit iz Sene nije preživio

M.

Ostavite komentar