Turska zabranila reklamiranje na Twitteru i Periskopu - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Turska zabranila reklamiranje na Twitteru i Periskopu

Turska je danas uvela zabranu reklamiranja na Twitteru, Periskopu i Pinterestu, jer se te kompanije ne pridržavaju zahtjeva iz novog zakona koji nalaže da platforme društvenih mreža imenuju pravne predstavnike u toj zemlji.

Ovaj zakon, za koji grupe za ljudska prava i slobodu medija kažu da uvodi cenzuru, obavezuje društvene medije da imaju predstavnike u Turskoj koji se bave pritužbama na sadrzaj na njihovim platformama, prenosi agencija AP.

Kompanije koje odbiju da imenuju zvaničnog zastupnika podliježu novčanim kaznama, zabrani oglašavanja, a mogle bi da se suoče i sa smanjenjem opsega za prenos podataka (bendvid) zbog čega bi njihove platforme bile prespore za korišćenje.

Facebook je izbjegao zabranu oglašavanja pošto je u ponedjeljak objavio da je započeo proces izbora pravnog lica u Turskoj, pridruživši se tako LinkedInu, YouTube, TikToku, Dejlomoušunu i ruskom VKontaktu, koji su prihvatili postavljanje pravnog lica u Turskoj.

“Nadamo se da će Twitter i Pinterest, koji još uvijek nisu imenovali svoje predstavnike, brzo preduzeti potrebne korake”, izjavio je Omer Fatih Sajan, zamjenik ministra za komunikacije i infrastrukturu, nakon što je u Službenom glasniku objavljena zabrana oglašavanja na tim društvenim mrežama.

Danas objavljeno

Vrijednost ransomware “industrije” se mjeri u milijardama dolara

V.R.

Samsung 980 je pristupačni PCIe Gen 3.0 M.2 SSD

V.R.

Apple za narednu godinu sprema 10.9-inčni OLED iPad Pro i OLED Macbook Pro?

Zeljka

Ostavite komentar