Turska uvodi nove mjere nakon što je premašila kritični prag - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Turska uvodi nove mjere nakon što je premašila kritični prag

Tursko ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo je nove mere za suzbijanje širenja kovida 19, jer dnevni broj novozaraženih od koronavirusa prelazi 1.000.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da će njihove jedinice sprovoditi “jedan na jedan monitoring” ljudi od kojih se zahteva da budu u samoizolaciji, posebno u prvih sedam dana, preneo je AP.

Ministarstvo je upozorilo da neće prihvatiti bilo kakve povrede obaveza koje se odnose na nošenje maski i održavanje socijalne distance na okupljanjima poput venčanja ili obrezivanja.

Naveli su da će i okupljanja nakon sahrana biti ograničena.

Kako bi ohrabrili preduzimanje mera predostrožnosti, preduzećima i prevoznim kompanijama koje ispunjavaju bezbednosne zahteve biće dodeljen logotip “siguran prostor” nakon tri inspekcije, saopštilo je Ministarstvo.

Takođe je saopšteno da će pripadnici policije pomagati u traženju kontakata u urbanim i pojedinim ruralnim sredinama, dok će u drugim mestima pomagati nastavnici i imami.

Ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu napisao je na svom nalogu na Tviteru da će obimna inspekcija biti sprovedena sutra širom Turske.

Prema poslednjim podacima, u Turskoj ima gotovo 235.000 slučajeva koronavirusa i 5.765 preminulih.

Broj dnevnih slučajeva koronavirusa pao je ispod 1.000 dnevno pre nego što je Turska početkom juna otvorila ekonomiju, posebno turizam, da bi sredinom tog meseca dnevni prosek zaraženih bio 1.360.

Broj novozaraženih od kovida 19 potom je počeo da opada, da bi u protekle tri sedmice opet porastao na više od 1.000.

B02, Tanjug

Danas objavljeno

Poslanici NSRS danas glasaju o delegatima za Vijeće naroda Srpske

M.

Evropski komesar u Beogradu, prvo ide kod Brnabić, a poslije kod Vučića

M.

Zamalo tuča u NSRS

M.

Ostavite komentar