Turska: Najmanje 40 osoba nastradalo u poplavama - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Turska: Najmanje 40 osoba nastradalo u poplavama

Turske vlasti su danas potvrdile da je najmanje 40 osoba poginulo u velikim poplavama i klizištima u priobalnom djelu Turske.

Turska agencija za katastrofe (AFAD) saopštila je da su 34 osobe poginule u pokrajini Kasatmonu, a šest u Sinopu, prenosi AP.

Olujne kiše pogodile su 11. avgusta priobalne provincije Crnog mora Bartin, Kastamonu, Sinop i Samsun, uzrokujući poplave koje su rušile kuće, odnijele najmanje pet mostova i na desetine automobila, a brojne puteve učinile neprohodnima.

Prema saopštenju AFAD-a, devet osoba trenutno je hospitalizovano u Sinopu, a jedna osoba se vodi kao nestala u provinciji Bartin, ali neki od stanovnika ovog područja su na društvenim mrežama naveli da ima još stotine nestalih.

Oko 2.250 ljudi evakuisano je širom ovog regiona, neki helikopterima s krovova, a mnogi su privremeno smješteni u studentskim domovima, saopštile su vlasti.

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas je doputovao u posjetu poplavama pogođenim područjima i tom prilikom je poručio da će država da preduzme sve što je u njenoj moći kako bi šteta bila brzo sanirana.

Poplave, jedne od najgorih u istoriji Turske, pogodile su sjeverne pokrajine, nakon što su lokalizovani požari u zapadnom djelu zemlje u kojima je najmanje osam osoba poginulo, a hiljade njih je bilo primorano da se evakuiše iz svojih domova.

Tanjug

Danas objavljeno

Vulin: Za mir je potrebno dvoje, a za ratni sukob dovoljna je jedna budala

M.

Obnovljena najveća trobojka u Crnoj Gori i krst: Berane dočekuje patrijarha

M.

Požar u bolnici u Doboju: Pacijenti gasili vatru, jedan povrijeđen

M.

Ostavite komentar