18. Juna 2021.

Turpeinen: Njemačka i Amerika moraće da se izvine Srbima

Big Portal
  • Njemačka i Francuska su se svojevremeno pokušale iskupiti polaganjem vijenaca za svu nepravdu koju su počinile prije 100 godina tokom svojih kolonijalnih osvajanja afričkih zemalja. Hoće li biti potrebno novih 100 godina da SAD i Njemačka priznaju istinu o nasilju koje su počinile nad srpskim narodom i da se izvine nevinim ljudima poput generala Ratka Mladića i njegovim sunarodnicima – upitala je profesor Turpeinenona u autorskom tekstu reagujući na napise u pojedinim finskim medijima da bi nakon presude generalu Ratku Mladiću “Srbija trebalo da se suoči sa svojim ratnim zločinima”.

Ona je istakla da je srpski narod gotovo istrijebljen tokom Drugog svjetskog rata, a sve je nastavljeno tokom devedesetih godina.

  • Hrvatska imigracija i razne tajne službe finansirale su godinama jednu agresivnu antisrpsku propagandnu kampanju preko najpoznatijih marketinških agencija. Zvonar CIA Robert Ber je u jednoj od svojih knjiga napisao da je na raspolaganju imao na desetine miliona dolara kako bi povećao jaz između različitih etničkih grupa u SFR?, a kako bi slomljene male države ispunile ciljeve nadnacionalnog kapitala iz SAD i Njemačke – navela je ova finska političarka.

Ono što se kasnije desilo, istakla je ona, ide na dušu tih velikih sila, koje su dozvolile da nakon “Oluje” Hrvatska bude etnički očišćena od Srba, a u čemu su, kako kaže, učestvovali i penzionisani američki generali.

Ona smatra da je Ratko Mladić, s kojim je imala prilike da razgovara u nekoliko navrata, vjerovatno jedini oficir tokom tih ratnih godina u BiH koji se više puta pozvao na zakone i međunarodne ugovore, prenosi “Glas Srpske”.

  • NATO sud ga je i pored toga osudio. Stavili su mu na dušu i Srebrenicu iako on uopšte nije bio u tom gradu tokom spornih događaja, a koji su kasnije iskonstruisani od tajnih službi i lažnih svjedoka. Mladić je nakon ulaska u Srebrenicu početkom jula 1995. razgovarao sa predstavnicima Srebrenice i generalom UN Karemansom. On je tada rekao da Bošnjaci mogu odabrati hoće li ostati u gradu ili žele ići negdje drugdje. Organizovao je i prevoz, nahranio ih, te zatražio da u svakom autobusu bude i po jedan pripadnik UN. Nakon toga je otišao u Beograd – napisala je Turpeinenova.

Ona je pozvala svjetske medije da objave izdvojeno mišljenje sudije Apelacionog suda Priske Matimbe Nijambe, koja se nije složila sa presudom Mladiću navodeći kako bi bilo najpravednije da se ovo suđenje ponovi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare