Turkoglu: Ako sam podržao kandidaturu Srbina daću otkaz - BIGportal.ba
Košarka Sport

Turkoglu: Ako sam podržao kandidaturu Srbina daću otkaz

Slavni turski košarkaš Hido Turkoglu prokomentarisao je protekle izbore za predsednika FIBA Evropa kao i navode da je imao svoje favorite. Nekada veliki košarkaš, a sada prvi čovek košarkaškog saveza Turske poslao je pismo ostalim evropskim federacijama i određeni deo javnosti ga je optužio da je tim pismom pokušao da…

Slavni turski košarkaš Hido Turkoglu prokomentarisao je protekle izbore za predsednika FIBA Evropa kao i navode da je imao svoje favorite.

Nekada veliki košarkaš, a sada prvi čovek košarkaškog saveza Turske poslao je pismo ostalim evropskim federacijama i određeni deo javnosti ga je optužio da je tim pismom pokušao da utiče na njihovu odluku.

“Ukoliko prevedete to pismo koje sam poslao na 49 različitih adresa i u njemu pronađete ijednu reč kojom favorizujem srpskog kandidata ja ću dati otkaz. Prilično je jasno da je ovo upereno u mene od strane osobe koja ima nekih problema sa mnom, ali ja sam čovek koji će tursku košarku uvek staviti na prvo mesto, kako seniorsku, tako i juniorsku i klupsku i reprezentativnu. Moj cilj je da u FIBA Evropi bude što više naših ljudi jer će tako i našim timovima biti bolje. I ponavljam, ukoliko sam podržao srpskog ili belgijskog kandidata, sutra ću dati ostavku”, rekao je Hido Turkoglu za Anadolu novinarsku agenciju.

Turgaj Demirel je ponovo je izabran za prvog čoveka FIBA Evrope i na toj poziciji će biti do 2023. godine, ostali kandidati za ovu poziciju bili su Dejan Tomašević i Siril Kumans.

Demirel je imao 22 glasa, Kumans 17, a Tomašević 11.

Danas objavljeno

Srbija srušila Francusku pred četvrtfinale!

Zeljka

Žrijeb određuje rivala Srbije u četvrtfinalu SP

Zeljka

Maljkovićeva na ivici suza: Ova djeca su među osam najboljih na svijetu

Zeljka

Ostavite komentar