9. Juna 2022.

Turistički vaučeri u Srpskoj u opticaju od 1. jula do 30. oktobra

Big Portal

Vrijednost turističkog vaučera iznosi 100 KM i može se koristiti jednom u periodu od 01. jula do 30. oktobra ove godine za plaćanje usluge smještaja (noćenje sa doručkom), bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

Između ostalog, navode da je korisnik vaučera svaki punoljetni građanin RS, kao i građanin sa prebivalištem u Brčko Distriktu koji posjeduje državljanstvo RS, te da vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi.

Ministarstvo trgovine i turizma RS će po stupanju na snagu Uredbe raspisati javni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za učešće u projektu dodjele vaučera.

Vlada RS usvojila i Informaciju o zasnivanju novog proizvodnog ciklusa u poljoprivredi RS u 2022. godini, kao i Informaciju o potrebi uvođenja mjere privremene zabrane izvoza trupaca i energenata na bazi drveta iz BiH.

“Vlada RS traži od Savjeta ministara BiH da se s ciljem razvoja domaće drvoprerađivačke industrije, za period do 90 dana, zabrani izvoz šumskih drvnih sortimenata i energenata na bazi drveta označenih tarifnim brojevima 4401 i 4403, te podbrojevima, a prema Odluci o utvrđivanju carinske tarife za 2022. godinu”, navedeno je u saopštenju  Vlade.

Kako dodaju, donesena je Odluka o odobravanju sredstava Institutu za genetičke resurse Univerziteta u Banjaluci, u iznosu od 100.000 KM, na ime ostvarivanja prava na podsticajna sredstva za razvoj eksperimentalno – edukativnih i razvojnih centara, te je usvojen Prijedlog plana deminiranja za 2022. godinu – Faza XXIV.

Nezavisne.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare