5. Augusta 2019.

“Turisti se bune zbog podizanja ograde, ali razumiju zbog čega se to radi”

Big Portal

Turisti koji žele da prave savršene fotografije Bijele kuće do sada nisu mogli da izbjegnu crne metalne šipke za parkiranje biciklala, koji su bili dodatna bezbjednosna barijera protiv potencijalnih osoba koje žele da preskoče ogradu, a sada će imati još jednu barijeru – visoku bijelu drvenu ogradu koja “kvari” pogled na Bijelu kuću.

Nacionalna služba za parkove i Tajna služba sprovode projekat od 64 miliona dolara za postavljanje oko Bele kuće trajne, čelične ograde, visoke čak 3,96 metara, dvostruko više od ograde koja se zamenjuje, a očekuje se da se izgradnja ograde završi do 2021. godine, prenosi AP.

Kako se navodi, iako se bune zbog podizanja ograde, turisti i razumeju zbog čega se to čini.

“Razočaran sam što ne može da se napravi jasna fotografija jer Bela kuća nikada ne izgleda kao na TV”, rekao je jedan od turista.

Niz slučajeva ugrožavanja bezbednosti Bele kuće, uključujući naoružanog čoveka koji je ušao u zgradu 2014. godine, naterali su zvaničnike da zaključe da je vreme za višu i ogradu, a to je prethodilo predsedniku Donaldu Trampu.

Prva faza izgradnje ograde započela je u julu oko Bele kuće i okoline, a dalja izgradnja unaprediće postojeću ogradu oko Ministarstva finansija i Zgrade izvršne kancelarije Ajzenhauer.

Planirano je osam faza izgradnje uz korišćenje više od 1.000 metara čelične ograde. Bela kuća ostaje vidljiva iz svih pravaca, a nastaviće se i turistički obilasci prostorija u Beloj kući tokom izgradnje ograde.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare