30. Decembra 2022.

Turisti okupirali najveći grad Republike Srpske

Big Portal

Naime, novogodišnja euforija je i te kako obuzela Banjalučane, ali i brojne turiste koji su primjetni u najvećem gradu Srpske.

Doček Nove godine organizovan je u mnoštvu restorana i kafića, gdje su rezervacije popunjene već odavno, a Banjalučane i sve goste će tokom novogodišnjih praznika na Trgu Krajine zabavljati Goca Tržan te grupe “Legende” i “Galija”.

Kako je za “Nezavisne” kazala Branka Branković, portparolka Turističke organizacije Banjaluka (TOBL) svi hotelski smještaji kao i popularni stanovi na dan su maksimalno popunjeni.

“Ove godine rezervacije su napravljene za više noćenja, odnosno od 30. decembra do 5. januara smještajni kapaciteti će biti popunjeni”, rekla je Brankovićeva.

Prema njenim riječima, za 11 mjeseci ove godine Banjaluka je zabilježila oko 130.000 noćenja i oko 85.000 dolazaka.

“Već dvije decenije Banjaluka je na prvom mjestu po broju dolazaka turista. Kada napravimo poređenje sa istorijskom 2019. godinom, tada je zabilježeno 136.000 noćenja, odnosno naše predviđanje je da ćemo ove godine taj broj premašiti”, rekla je Brankovićeva.

Prema njenim riječima, kao i prethodnih prazničnih godina, turisti najviše dolaze iz zemalja regiona.

“Slovenci su najvjerniji gosti, trenutno ih ima oko 4.000 u gradu. Novina je da imamo 200 gostiju iz Crne Gore, odnosno 100 iz Herceg Novog i 100 iz Podgorice”, rekla je Brankovićeva, dodajući da su turisti ove godine stigli i iz Zapadne Evrope, Skandinavije i Bliskog istoka.

“Banjalučki aerodrom takođe je zaslužan za veći broj turista, jer imamo goste iz svih gradova koji su povezani sa Banjalukom avio-linijama”, rekla je Brankovićeva.

(Nezavisne Foto:GU Banjaluka)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare