Turčin pozitivan 14 mjeseci na virus korona - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Turčin pozitivan 14 mjeseci na virus korona

Kada je Muzafer Kajasan prvi put dobio kovid 19, mislio je da će umrijeti pošto već boluje od leukemije, ali je 14 mjeseci i 78 uzastopnih pozitivnih testova kasnije i dalje živ dok se bori sa infekcijom.

Kajasan (56) u Turskoj ima najduži kontinuirani period zaraženosti virusom korona, a ljekari smatraju da je to možda posljedica njegovog oslabljenog imunološkog sistema od kancera. Iako se povremeno vraća u bolnicu od novembra 2020. godine, nije klonuo duhom, prenio je AP. “Izgleda da je ovo ženska verzija kovida – ja sam njena opsesija”, našalio se Kajasan prošle sedmice, kada je dobio još jedan pozitivan test.

SEDAMDESETOSAM PUTA POZITIVAN NA KORONU! Ovaj čovek je kovid rekorder, čak  14 meseci je zaražen opakim

n je proveo devet mjeseci u bolnici i pet mjeseci u izolaciji u svom stanu, a sa unukom Azrom druži se tako što ona tokom posjete ostaje u dvorištu, a razgovaraju kroz staklena vrata. “Igraću se s tobom kada ozdravim”, rekao joj je Kajasan kroz masku nakon što joj je poklonio plastičnu igračku telefon.

Pacijenti oboljeli od kovida 19 sa kompromitovanim imunološkim sistemom izloženi su riziku od produžene infekcije, navodi se u studiji koja je prošle godine objavljena u “Medicinskom žurnalu Nove Engleske”. “Slučaj pacijenta koji je pozitivan 441 dan je nešto za šta nismo čuli do danas”, izjavio je Čagri Buke, doktor za infektivne bolesti i kliničku mikrobiologiju u Bolnici “Ačibadem”.

B92.

Danas objavljeno

Ishrana na poslu: Najveće greške koje pravimo dok jedemo u kancelariji

Vanja A

Ne ignorišite! Simptomi koji upozoravaju na srčana oboljenja

Vanja A

Saher torta: Za sve ljubitelje ČOKOLADE, dezert od samo par sastojaka

Zeljka

Ostavite komentar