4. Marta 2022.

Tuhel: Čelsi je bio i ostaće snažan klub

Big Portal

Nemački stručnjak strahuje da bi na leto moglo da dođe do pravog egzodusa igrača kojima ističu ugovori i želi da makar Marina Granovskaja, verni saradnik Romana Abramoviča ostane na Stamford bridžu.

Na leto ističu ugovori Sezara Asplilikueti, Andreasu Kristensenu i Antoniju Ridigeru.

Uoči gostovanja Barnliju, Tuhel je rekao da je veoma zabrinut zbog trenutne situacije.

Konačno, moguće je da tu ništa i ne možemo da uradimo, tako je kako je. Ko zna, možda će to imati pozitivan uticaj na pregovore, ali može imati i negativan. Ne možemo da predvidimo scenario, jer se tako gubi fokus. Svako oseća drugačije o ovom što se dešava. Nadam se najboljem, mislim da imamo još šta da ponudimo. Čelsi je bio i ostaće snažan klub. Naš vlasnik je odlučio da proda klub, ali on će prodati snažan, dobar, organizovan klub na najvišem nivou“, kaže Tuhel.

Abramović ne želi da proda klub za manje od 3,6 milijardi evra. “Gardijan” prenosi da kada klub bude prodat, savim je izvesno da Marina Granovskaja i Brus Bak neće ostati pod novim vlasnicima.

Peter Čeh, direktor, održao je sastanak sa igračima i stručnim timom kako bi ih obavestio o svemušto se dešava.

Tuhel nije želeo da spekuliše o budućnosti Granovskaje.

Ne bih da spekulišem o Marininoj budućnosti. Moja komunikacija sa njom i Peterom je odlična od prvog dana. Marina je trenutno bolesna, sigurno bi ona bila danas na sastanku. Nadamo se da će sve biti u redu u narednim danima, nedeljama i mesecima, ako ne bude, moraćemo da se prilagodimo. Peter je razgovarao sa nama i dao nam indicije šta se dešava. Ne mnogo toga što nismo već znali, tako da moramo da živimo u ovoj situaciji. Koncentrisani smo na fudbal. Naravno, postoji neizvesnost, ima 80 ljudi u ovoj zgradi, svako ima drugačiji osećaj o ovome, neki su uplašeni, neki uzbuđeni, neki će biti tužni. Sve je dozvoljeno individualno, ali morali bismo da se fokusiramo na ono što svi volimo najviše, a to je fudbal“, rekao je Tuhel.

Kao glavni kandidati za kupovinu kluba pominju se švajcarski biznismen Hansjerg Vajs i vlasnik LA Dodžersa Tod Boeli, iako nijeda od njih nije voljan da plati koliko traži Roman Abramovič u ovom trenutku.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare