TUGA: U UKC-u Srpske preminula mlada porodilja - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

TUGA: U UKC-u Srpske preminula mlada porodilja

Od posljedica kovida u Univerzitetskom kliničkom centru RS preminula je porodilja Duja Milanović Đurić (28), koju su ljekari, zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja u kojem je primljena, morali da porode prije vremena, u sedmom mjesecu trudnoće.

Ovo je objavljeno na Fejsbuk stranici Nevladine organizacije Udruženja građana „Korićani-Vlašić“, koje je juče pokrenulo humanitarnu akciju da, ko je u prilici, pomogne Duji i njenoj porodici.

– Na inicijativu naših ljudi iz MZ Debeljaci i uz sve potrebne konsultacije pokrećemo humanitarnu akciju za pomoć našoj Duji Đurić (djevojački Milanović) rođenoj 05.06.1992 godine. Naša Duja se u sedmom mjesecu trudnoće zarazila virusom Covid -19 što je rezultiralo prijevremenim porodom. Na svu sreću, beba je preživjela i trenutno je stabilna, ali je Duja u jako teškom stanju i trenutno je hospitalizovana na UKC Banjaluka. Ona je već 15-tak dana na aparatu za vještačko disanje (respiratoru) i sve dalje prognoze su neizvjesne.

Činjenica je da su već evidentna oštećenja na plućima i da će, ukoliko se sa božjom pomoći izbori sa ovom nesretnom pošasti, njen opravak biti dug i iscrpan. I Dujina majka je takođe hospitalizovana u pomenutoj ustanovi, ali je stabilna. Ovim putem vas pozivamo da pokažemo koliko smo dorasli da odgovorimo ovom i svim narednim izazovima – stoji u pomenutoj objavi.

Međutim, u ovoj grupi je prije dva sata objavljeno da je mlada porodilja izgubila bitku sa kovidom.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Kovid propusnice natjerale građane da izađu na ulice

M.

U Srbiji više od 6.100 novooboljelih, preminule 42 osobe

M.

Borbeni avioni Vojske Srbije nadlijetali Јarinje

M.

Ostavite komentar