Tuča za poslaničkom govornicom; "Kao argumente koristi silu" - Video - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tuča za poslaničkom govornicom; “Kao argumente koristi silu” – Video

Nezavisni poslanik u donjem domu češkog parlamenta Lubomir Volni vređao je nekoliko kolega i na kraju fizički nasrnuo na njih.

Do tuče je došlo tokom rasprave o produženju vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije koronavirusa.

Nezavisni poslanici Lubomir Volni i Marijan Bojko izazvali su gnev nekih svojih kolega već na početku sednice jer su na raspravu u plenumu danas demonstrativno došli bez zaštitne maske, kršeći tako sanitarne mere vlade, za šta preti kazna od 400 evra.

Kada je predsedavajući, socijaldemokrata Tomaš Hanzel, rekao Bojku da treba da se stidi i zatražio da stavi masku, za govornicu je izašao Volni i vređao Hanzela i socijaldemokrate da su “iz korumpirane stranke”, na šta je upozoren da će mu isključiti mikrofon ako se ne vrati temi rasprave.

“Ja ću onda doći da vam sednem u krilo i kažem to u vaš mikrofon”, poručio je Veseli i zaista pokušao da nastavi vičući u mikrofon predsedavajućeg.

Kada su presedavajućem u pomoć pritekli poslanici, izbila je tuča.

Na kraju je Volnog obezbeđenje izbacilo iz sale na zahtev predsednika Poslaničkog doma parlamenta Radeka Vondračeka, dok se policija bavi kršenjem mera i odbijanjem dvojice poslanika da koriste maske.

“Sebični idiot koji ugrožava ostale poslanike”

Nezavisni poslanici Volni i Bojko izabrani su u parlament na listi čeških radikalnih nacionalista iz SDP čiji je lider Tomio Okamura odmah oštro osudio njihovo ponašanje i tuču kakva se ne viđa u češkom parlamentu.

“Nadam se da vi koji ste gledali primitivca koji kao argument koristi silu, sada shvatate ko brani one koji poriču postojanje koronavirusa i poriču potrebu da se ljudi vakcinišu”, kazao je poslanik Vlastimil Valek iz opozicione stranke TOP09.

Ranije je drugi poslanik TOP09 Dominik Feri zahtevao od Volnog da stavi masku uz izjavu da „ako šeta bez nje, samo je sebični idiot koji ugrožava ostale poslanike“.

Izvor: Beta
Foto: Shutterstok/corgarashu

Danas objavljeno

Stravičan udes kod Mostara, poginule dvije osobe

M.

Sjajni Mitrović: Srbija se sa četiri gola oprostila od Beograda

Zeljka

Sijarto: EU treba da iskoristi svaku priliku za dijalog sa Rusijom

M.

Ostavite komentar