Tuča u takozvanoj Skupštini Kosova VIDEO - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tuča u takozvanoj Skupštini Kosova VIDEO

Nekoliko poslanika kosovske skupštine sukobilo danas, pred kraj sednice na kojoj se raspravljalo o nestalim osobama.

Najpre je nastao verbalni sukob, da bi prerastao u fizički.

Situacija je postala napeta neposredno pred kraj sednice dok se poslanica Samopredeljenja Sarada Bogujevci, koja je inače bila inicijator zasedanja, obraćala za govornicom, prenosi “Kosovo online”.

Do incidenta je došlo kada su se poslanici Samoopredeljenja i Demokratske lige Kosova najpre verbalno, a potom i fizički sukobili, zbog čega je zasedanje parlamenta prekinuto, prenosi portal Zeri.

Zamenica predsednika Skupštine Arberie Nagavci nekoliko puta je upozorila poslanike da sednu kako bi se sednica nastavila, međutim, isti su nastavili verbalni sukob, koji je prrerastao u fizički.

Nakon toga, poslanici su otišli na pauzu.

Hoti: Neprihvatljivo ponašanje i jezik poslanika

Kosovski premijer Avdulah Hoti smatra neprihvatljivim ponašanje i jezik nekih poslanika u Skupštini Kosova, tokom interpelacije u vezi sa pitanjem nestalih lica prema Vašingtonskom sporazumu, prenosi “Kosovo Pres”.

“Hoti je ocenio da je takvo ponašanje van bilo kog standarda političke komunikacije, posebno danas kada je tema rasprave bila sudbina nestalih, vrlo osetljivo pitanje koje kosovske institucije tretiraju sa velikom posvećenošću”, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Izvor: B92
Foto: EPA/ Kushtrim Ternava

Danas objavljeno

Šolc: “Za ‘štit’ – do 200 milijardi evra”

Vanja A

“Uhapšeno više osoba osumnjičenih za špijunažu”

Vanja A

Karlovac u pripravnosti zbog mogućih poplava

Vanja A

Ostavite komentar