TSMC želi plaćanje unaprijed kako bi Intelu omogućio pristup 3 nanometarskoj tehnologiji - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

TSMC želi plaćanje unaprijed kako bi Intelu omogućio pristup 3 nanometarskoj tehnologiji

Prema izveštajima sa Tajvana, Intelov sastanak sa TSMC-om možda nije završio u korist Intela, pošto je TSMC očigledno tražio od Intela da unapred uplati depozit kako bi dobio pristup njihovom predstojećem 3 nanometarskoj tehnologiji.

Malo je verovatno da će ovo biti ono čemu se Intel nadao, ali u isto vreme, 3nm će verovatno biti popularan među mnogim TSMC kupcima, osim ako cena ne postane previsoka.

Intel se očigledno nadao da će moći da dobije namensku proizvodnu liniju, slično načinu koji Apple ima u TSMC-u, ali izgleda da će to koštati i pitanje je da li je Intel spreman da plati ili ne.

gelsingerbloombergphoto.jpg

Razlog za namensku proizvodnu liniju bi se takođe mogao svoditi na to da Intel želi da pravi čipove u TSMC-u koristeći Intelove specifične procese, u koje Intel ne želi da TSMC ili njegovi konkurenti imaju previše uvida, piše TechPowerUp.

Vreme će pokazati šta će izaći iz ovog susreta dva poluprovodnička giganta, ali izgleda da je Pat Gelsinger, CEO Intela, promenio mišljenje o Tajvanu, jer je rekao da će „Intel nastaviti da ulaže u Tajvan“.

Benchmark.

Danas objavljeno

Samsung predstavio ekran koji se sa 13 odmotava na 17 inča

Vanja A

Istraživači napravili podvodnu bežičnu kameru koja radi bez baterija

Vanja A

Samsung Galaxy S23 Ultra bi mogao da izgleda ovako

Vanja A

Ostavite komentar