TSMC sprema poboljšanu 3nm proizvodnju čipova za drugu polovinu 2023. godine - BIGportal.ba
Hardware i software Tehnologija

TSMC sprema poboljšanu 3nm proizvodnju čipova za drugu polovinu 2023. godine

Uprkos zastojima koji su uzrokovani nestašicom čipova, TSMC navodno nastavlja da ulaže u masovnu proizvodnju vejfera pomoću manje litografije, kako bi pomerio granice u razvoju čipova.

Prema najnovijim informacijama, očekuje se da će TSMC početi sa masovnom proizvodnjom čipova u naprednijem 3nm nodu tokom druge polovine 2023. godine.

Pored proizvodnje standardnih 3nm čipova, izveštaj pominje i naprednije 3nm vejfere (pod nazivom N3E) koji će takođe ući u masovnu proizvodnju. Prethodno se sugerisalo da je TSMC odložio masovnu proizvodnju 3nm čipova za 2022. godinu, što bi značilo da Apple neće imati pristup najnovijim i najboljim čipovima i morao bi da se oslanja na 4nm tehnologiju tajvanske kompanije.

Ipak, prema pomenutim izveštajima, TSMC je na putu da sa masovnom proizvodnjom krene tokom druge polovine 2022. godine, što sugeriše da će Apple A16 Bionic za iPhone 14 liniju biti proizveden bez zastoja. Takođe, Apple je uspeo da obezbedi početne zalihe 3nm čipova od TSMC-a i imaće prednost nad konkurencijom u tom segmentu.

U ovom trenutku nije moguće prognozirati stanje na tržištu čipova za dve godine, kada se očekuje početak masovne porizvodnje TSMC čipova u poboljšanom 3nm procesu, tako da bi ovi planovi mogli biti izmenjeni i prilagođeni stanju na tržištu.

Izvor: WCCFTech

Danas objavljeno

Moto G12 telefon se pojavio na mreži, varijante cijene, skladišta i boja su navedene

Vanja A

Omicron kriptovaluta porasla ogromnom brzinom, vjerovatno možete pogoditi razlog

Vanja A

Strimer rekorder prelazi sa Twitcha na rivalsku platformu

Zeljka

Ostavite komentar