Tržnica broji 92 godine postojanja - BIGportal.ba
Banja Luka

Tržnica broji 92 godine postojanja

,,Naša Tržnica ostaje vaša riznica.“ Kao sigurna luka Banjaluke, Tržnica je odrastala u duhu vremena i gradskog znamenja. Od starinskih opanaka i šubara, preko sedla i užarija, do savremenih artikala neophodnih za život čovjeka 21. vijeka, gradska Tržnica opstaje kao istinski ambasador narodnog blaga te gradinar kvaliteta i domaćinskog prosperiteta….

,,Naša Tržnica ostaje vaša riznica.

Kao sigurna luka Banjaluke, Tržnica je odrastala u duhu vremena i gradskog znamenja. Od starinskih opanaka i šubara, preko sedla i užarija, do savremenih artikala neophodnih za život čovjeka 21. vijeka, gradska Tržnica opstaje kao istinski ambasador narodnog blaga te gradinar kvaliteta i domaćinskog prosperiteta. Od jednog do stotinu štandova, Tržnica korača dalje uz obećanje da za njih 100 godina postojanja nije samo broj, no dokaz povjerenja kupaca i predanosti trgovačkoj budućnosti. 

https://www.instagram.com/p/BvkWVepgcq-/

,,Dan za hvala se održava već 20 godina, i ova jubilarna manifestacija će kao i ranijih godina biti prilika da se prisjetimo kako se ranije trgovalo, ali isto tako i da okupimo sve naše partnere. Kako prodavce, tako i kupce i poslovne partnere, te da im se zahvalimo na povjerenju i dosadašnjoj saradnji”, rekao je to na konferenciji za novinare generalni direktor Tržnice, Nemanja Bilanović.

Na ovaj način je najavio manifestaciju “Dan za hvala”, za Duhovski utorak, koja će se održati na Novoj pijaci od 11 do 15 časova.

 Danas će predstavnici Tržnice posjetiti Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora i štićenicima odnijeti prigodne poklone. Tradicionalno za Duhovski utorak održaće se po 20. jubilarni put manifestacija „Dan za hvala“, uz bogat kulturno-umjetnički program, smotru autohtonih sorti konja i rasnih grla, vožnju fijakera sa Nove pijace do tvrđave Kastel i nazad kao i zajednički ručak sa posjetiocima”, poručili su iz Tržnice.

Ono što je zanimljivo, jeste da preduzeće ove godine obilježava 92 godine postojanja i uspješnog rada, čime se ubraja u red najstarijih na ovim prostorima.

https://www.instagram.com/p/BvwW8tAAmTl/

,,Nastojimo da zdravom hranom spojimo selo i grad. Posljednjih godina bilježimo rast posjete turista, pri čemu najvažniju ulogu ima domaća i zdrava hrana. Brojimo oko 1.000 zakupaca koji posjeduju poslovne prostore i tezge, a oni koji su došli uglavnom tu i ostaju”, istakao je Bilanović.

,,Ovu manifestaciju kao i prethodnih godina podržava i Turistička organizacija našeg grada, čime dobija na značaju i u turističkoj promociji našeg grada”, poručili su sa Tržnice.

https://www.instagram.com/p/BvWdH3agdKT/

Bilanović je napomenuo da današnja Tržnica posluje u sastavu korporativne porodice 14 preduzeća u vlasništvu matičnog preduzeća MG Mind, ističući da Tržnica spada i u red društveno odgovornih pravnih lica. Shodno tome, u okviru mogućnosti, učestvuje u nizu humanitarnih akcija te pomaže sportske i kulturne manifestacije.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za četvrtak, 28.01.2021. godine

D

Planirana isključenja električne energije za srijedu, 27.01.2021. godine

D

Kada će BUDŽET GRADA Banjaluka doći na red: Odbornici odlučuju o finansijama tek kada se ispune dva uslova

M.

Ostavite komentar