Tržište kućnih bioskopa će do 2025. godine vrijedeti 13,4 milijarde dolara - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Tržište kućnih bioskopa će do 2025. godine vrijedeti 13,4 milijarde dolara

Sektor kućnog bioskopa je prošle godine dostigao vrednost od 7,7 milijardi dolara.

Prema novim podacima koje iznosi kompanija Grand View Research očekuje se CAGR rast od 8,3% na godišnjem nivou pa bi do 2025. godine tržište trebalo da dostigne vrednost od 13 milijardi dolara.

Tržištem su sve do nedavno dominirali „Home theater in a box“ uređaji koji sadrže uređaj za reprodukciju, zvučnike, pojačala, daljinske upravljače, kablove i sve ostalo potrebno za sastavljanje kućnog bioskopa. Međutim, odnedavno dominaciju po broju prodatih primeraka polako preuzimaju soundbar uređaji, zbog svoje kompaktnosti i lakoće instalacije.

Većina kućnih bioskopa i dalje se prodaje offline u fizičkim prodavnicama (80% tokom 2018. godine), ali u narednih deset godina to bi moglo da se promeni. Takođe, očekuje se da bi tržište kućnog bioskopa u budućnosti moglo da bude obeleženo proizvodima baziranim na bežičnim tehnologijama, a na potražnju na tržištu kućnih bioskopa mogla bi pozitivno da utiče i integracija sa mobilnim uređajima korisnika (pametni telefoni i tableti).

Među zaslužnijim proizvođačima prisutnima na ovom tržištu spominju se Yamaha, Sony, Samsung, Pioneer, Philips, Panasonic, LG, Bowers & Wilkins i Bose.

Izvor: Bug/Benchmark

Danas objavljeno

Šta će Apple predstaviti 18. oktobra i kako pratiti uživo?

V.R.

Stižu Motorola Moto G71 5G i G51 5G

V.R.

Twitch je potvrdio da tokom nedavnog haka nisu kompromitovani korisnički podaci

V.R.

Ostavite komentar