4. Juna 2019.

Trump se kod kraljice ponašao kao “veliko dijete u trgovini igračaka”

Big Portal

BRITANSKA kraljica Elizabeta rekla je u ponedjeljak da je uvjerena da će vrijednosti i interesi koji vežu Britaniju i Sjedinjene Države nastaviti ujedinjavati dvije zemlje i u budućnosti, s čime se u svom govoru složio i njezin gost, američki predsjednik Donald Trump.

Večernji banket u čast državne posjete američkog predsjednika počeo je obraćanjem kraljice koja je nazdravila svome gostu i njegovoj supruzi i govorila o snazi veza dviju zemalja.

“Dok gledamo u budućnost, uvjerena sam da će nas nastaviti ujedinjavati naše zajedničke vrijednosti i interesi koje dijelimo”, kazala je.

“Večeras slavimo savez koji je pomogao da založimo sigurnost i napredak našim narodima kroz vijekove, i za koji vjerujem da će se održati u mnogim godinama koje dolaze”, kazala je.

U.S. President Trump's State Visit To UK - Day One : News Photo

Trump je takođe govorio o zajedničkim vrijednostima koje će ujedinjavati dvije zemlje u budućnosti – spomenuo je slobodu, suvjerenost, samoodređenje i vladavinu prava – ali se dotaknuo i prošlosti i Drugog svjetskog rata. 

U.S. President Trump's State Visit To UK - Day One : News Photo

“Veze između naše dvije nacije zauvijek su zapečaćene”, kazao je Trump.

Inače, stručnjakinja za govor tijela Judi James rekla je kako se Trump u palači, kad mu je kraljica pokazivala artefakte, ponašao kao “veliko dijete u trgovini igračaka”, piše The Mirror. Osim toga, prekršio je protokol, no to se dogodilo i Michelle Obami tokom posjete palači.

U.S. President Trump's State Visit To UK - Day One : News Photo

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare