Trudo se izvinio što je lice obojio u crno - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Trudo se izvinio što je lice obojio u crno

Kanadski premijer Džastin Trudo uputio je izvinjenje zbog šminkanja lica tamnom šminkom 2001. godine, nakon što se ta neprilična fotografija pojavila prije pet nedelja.

Fotografija tada 29-godišnjeg Trudoa s licem koji je zatamnjeno šminkom glavni je izazov za lidera koji često govori o važnostii borbe protiv rasne diskriminacije i koji u svom kabinetu ima tri istaknuta ministra indijskog porijekla, prenosi Rojters.

“Trebalo je da znam bolje, ali nisam. Duboko žalim što sam to učinio”, rekao je Trudo pošto je Tajm objavio sliku na kojoj se vidi kako nosi turban i beli ogrtač, lica prekrivenog tamnom šminkom.

Na gala prijemu koji je tematski bio posvećen Arapskim noćima, obukao sam Aladinov kostim i stavio šminku, rekao je Trudo.

Kanadski premijer je, kako se navodi, u tesnoj borbi s konzervativnim liderom Endru Širom uoči saveznih izbora 21. oktobra.

Šir je rekao da je “izuzetno šokiran i razočaran” Trudoovom fotografijom.

“To šminkanje djelo je otvorenog podsmijeha i rasizma. Kanađani su sada vidjeli nekoga s potpunim nedostatkom prosuđivanja i integriteta i ko nije spreman upravljati ovom zemljom”, rekao je novinarima u Kvebeku.

Danas objavljeno

Oskrnavljena crkva Vaznesenja Gospodnjeg u blizini migrantskog kampa

M.

Užas kod Nikšića: Pronađena tijela djevojke i muškarca

M.

Turska mijenja ime, Erdoan potvrdio

M.

Ostavite komentar