Trostrukog ubicu iz Splita šalju na psihijatriju - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Trostrukog ubicu iz Splita šalju na psihijatriju

Osumnjičeni za trostruko ubistvo u Splitu Filip Zavadlav (25) nije bio u stanju iznijeti odbranu u Županijskom državnom tužilaštvu, proglašen je raspravno nesposobnim i biće upućen na odjeljenje psihijatrije Zatvorske bolnice u Zagrebu, javlja Slobodna Dalmacija.

Nezvanično, on je bio potpuno rastrojen, nije bio u stanju odgovarati na pitanja, a tokom noći i jutros u pritvorskoj jedinici je govorio o suicidalnim mislima.

Ročište je bilo zakazano u 10 časova, ali je tužilac, kada je vidio kakva je situacija, pozvao stalnu sudsku vještakinju psihijatra, koja je nakon razgovora sa mladićem procijenila da on nije raspravno sposoban. To u pravnom smislu znači da nije u stanju racionalno shvatiti situaciju i komunicirati sa okolinom.

Iza podne je zakazano ročište, na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru, nakon čega Zavadlav može biti upućen u bolnicu za uhapšene osobe na Svetošimunskoj cesti u Zagrebu.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović danas je demantovao navode splitskog gradonačelnika da ga je policija obavijestila o hapšenju Zavadlava.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara u subotu je, putem Fejsbuka, prvi obavijestio javnost o hapšenju osumnjičenog, a ne policija. Božinović je naveo kako je policija rekla da Opara nije dobio informaciju od njih.

– Čuo sam šta su rekli i policija i splitski gradonačelnik i vidio sam i ja da nije dobio informaciju od policije, ja mu nisam mogao dati tu informaciju zbog toga što u trenutku, kad sam se ja čuo sa njim, tada još nije bila uhapšena osoba koja se povezuje sa tim djelom – rekao je Božinović.

(Avaz)

Danas objavljeno

Provalio u džamiju, školu i kuću: Uhapšen serijski lopov iz Banjaluke

M.

Snijeg paralisao Istanbul, visina snijega i do 85 cm

M.

Teska noć zbog snega u Grčkoj, brojne oblasti bez struje

M.

Ostavite komentar