24. Maja 2019.

“Trostruko ubistvo u Novom Sadu je više od još jednog upozorenja”

Big Portal

Ona je dodala da trostruko ubistvo, u kojem je M. J. i njene roditelje ubio suprug, izaziva zabrinutost zbog kog mora uslediti hitna reakcija svih nadležnih organa.

“Nažalost, i ovaj slučaj stravičnog ubistva potvrdio je da sistem zaštite od nasilja nad ženama nije dovoljno delotvoran uprkos svim merama i aktivnostima koje su preduzimane. U ovom slučaju poseban problem je to što je ubijena žena pre samo dve nedelje prijavila supruga zbog nasilja u porodici, ali očigledno da je neko u lancu odgovornih zakazao”, naglasila je Janković u saopštenju.

Navela je da je uprkos donetom zakonu potrebna veća odgovornost i svest i ukazala da svi društveni akteri moraju postati svesni svoje dužnosti u zaštiti bezbednosti i života žena, žrtava nasilja.

Poverenica ističe da smo svakodnevno svedoci natpisa u medijima o nasilju u kojima se navode detalji monstruoznih mučenja žena.

“To nije način da se ukaže na problem porodičnog nasilja. Godinama unazad naglašava uloga i značaj medija u suzbijanju nasilja nad ženama, upućivani su apeli i molbe da se prestane sa senzacionalističkim izveštavanjem. Međutim, neki mediji nažalost pružaju prostor nasilnicima da javno zlostavljaju i ponižavaju svoje žrtve čineći tako opštu štetu”, rekla je Janković.

Navela je da pitanje nasilja u porodici prevazilazi pojedince, porodicu, medije, službe i istakla da je to problem celog društva.

U Novom Sadu su u petak, oko osam sati, u porodičnoj kući pronađena tri beživotna tela, dve žene i jednog muškarca.

Svo troje, B. P. (1962), N. P. (1962) i M. J. (1987) pronađeni su s povredama glave, što ukazuje na to da je reč o trostrukom ubistvu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da je policija na tragu osumnjičenom za ubistvo i da očekuje da će on brzo biti uhapšen.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare