Trostruki ubica iz Splita u pritvoru dobija ljubavna pisma - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Trostruki ubica iz Splita u pritvoru dobija ljubavna pisma

Filip Zavadlav, trostruki ubica iz Splita, kome tek sljeduje suđenje za taj zločin u pritvoru dobija desetine ljubavnih pisama, piše splitska Slobodna Dalmacija.

Dosad je stiglo tridesetak pisama, a sve su ih poslale žene razne starosne dobi i iz raznih krajeva Hrvatske, ali i svijeta. Mladom ubici tako su pisale žene iz Rijeke, Zagreba, Ðakova, Osijeka, pa čak i iz Sidneja.

Zahtjev da u zatvoru posjeti Zavadlava do sada je tražila samo jedna ženska osoba, ali je njen zahtjev odbijen.

U svijetu, a i u Hrvatskoj, do sada je bilo više slučajeva kad osuđenici za teška krivična djela postanu predmet obožavanja žena, a neki su čak sklopili i brakove, podsjeća splitski dnevnik.

Zavadlav je 11. janura iz automatske puške u centru splita sa 36 metaka ubio trojicu mladića koji su se nalazili na dva motora.

Tom prilikom su na mjestu ubijeni Marino Boban (25) i Marin Paić Ožić (25), dok je Jurica Torlak (38) nešto kasnije preminuo u splitskoj bolnici.

Navodni povod tog nezapamćenog trostrukog ubistva na splitskim ulicama bila je osveta zbog iznuda, prijetnji i fizičkih napada na njegovog mlađeg brata Stanislava, ali i na njega lično.

TANJUG

Danas objavljeno

Uhapšeno 11 lica, spriječena trgovina heroina iz BiH

M.

Konzul BiH prijetio ratom, sankcija ni na vidiku

M.

Duge kolone vozila na Donjoj Gradini i Velikoj Kladuši

M.

Ostavite komentar