Trostruki tv transfer: Rada Đurić, Vesna Dedić i Goran Dimitrijević na Novoj S - BIGportal.ba
Ex Yu

Trostruki tv transfer: Rada Đurić, Vesna Dedić i Goran Dimitrijević na Novoj S

Timu televizije Nova S odnedavno se pridružilo čak troje poznatih voditelja

TIMU televizije Nova S odnedavno se pridružilo čak troje poznatih voditelja. Najpre je, krajem marta, u tu medijsku kuću pristigla novinarka i voditeljka Rada Đurić, zaštitno lice “Beogradske hronike” na Radio-televiziji Srbije. Od 16. aprila Radu smo imali priliku da gledamo u popodnevnom programu “Među nama”, umesto voditeljke Nataše Miljković, koja je otišla na kanal N1.

Prvih nekoliko emisija, Đurićeva je vodila putem interneta, iz izolacije, a odlazak sa RTS doživela je kao izazov.

– Bio je to veliki izazov. Stasavala sam, rasla i porasla, ako sam uopšte i porasla, u kući za koju i sada smatram da je kuća koja mora da postoji. RTS sam tako ozbiljno razumela da mislim da oduvek i zauvek mora da štiti javni interes – rekla je Đurićeva za portal Nova.rs.

U martu je postalo izvesno i da je novinarka i književnica Vesna Dedić, posle 30 godina uspešne saradnje, rešila da sa autorskom emisijom, “Balkanskom ulicom”, napusti Javni medijski servis Srbije. Popularnost i kultni status, ova portretska emisija stekla je, pre svega, zbog priznatih umetnika, sportista, novinara, advokata i lekara koji su govorili o svom dolasku u Beograd. Neki od njih su, prvi i jedini put, pred kamerama, ispričali svoju životnu priču. Posle nekoliko nedelja nagađanja, Nova S je, 15. maja, potvrdila da im se Dedićeva pridružila, ali bez detalja o početku emitovanja njene emisije. Tim povodom, Vesna se oglasila na društvenoj mreži “Instagram”, gde je uz fotografiju napisala.

– Imala sam tremu na snimanju nove špice za emisiju “Balkanskom ulicom”. Uvek je najlepši početak! Verujem da vas neću razočarati! Uskoro – poručila je Dedićeva.

Damama sa RTS, krajem prošle nedelje, na Novoj S se pridružio i jedan muškarac. Popularni voditelj Dnevnika na televiziji Prva Goran Dimitrijević odlučio je da napusti ovu kuću, čiji su čelnici potvrdili da su sporazumno raskinuli saradnju sa dugogodišnjim voditeljem B 92 i Prve.

– Orijentacija Prve je, već neko vreme, usmerena ka osveženju voditeljskog tima kuće, a na osnovu sprovedenog istraživanja mišljenja gledalaca, koje je pokazalo da se publika uželela novih snaga – rekli su iz Prve.

PREVODIO I DOKUMENTARCE

GORAN Dimitrijević (na slici) bio je član tima koji je 1999. godine pokrenuo Vesti B 92 na internetu i englesku verziju sajta B 92. Od 2001, na novoosnovanoj TV B 92, vodio je vesti i prevodio i adaptirao dokumentarce u produkciji Bi-Bi-Sija.

Danas objavljeno

REKAO MI JE DA SAM RANO KRENULA GRUDIMA KROZ ŽIVOT: Manekenka Ivana Stanković išla je u Mikinu školu, otkrila jezive detalje

D

NASTRANO, STRAŠNO JE ZLOUPOTREBITI AUTORITET: Bule Goncić progovorio o Miroslavu Aleksiću – Raditi sa decom je velika odgovornost

D

“Aleksić je moralna nakaza”: Stižu poruke podrške za Milenu Radulović

D

Ostavite komentar