Tropska oluja na Haitiju donijela nove probleme dok raste broj poginulih u zemljotresu - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tropska oluja na Haitiju donijela nove probleme dok raste broj poginulih u zemljotresu

Broj poginulih u zemljotresu magnitude 7,2 stepena, koji je pogodio Haiti, popeo se na 1.941. Za to vrijeme tropska oluja donijela je bujice i pljuskove, stvorivši nove probleme stanovnicima ove države.

Više od 9.900 ljudi je povrijeđeno u zemljotresu koji je u subotu pogodio jugozapadni dio karipske nacije, zapadno od glavnog grada Port-o-Prensa.

Sa više od 60.000 uništenih domova i 76.000 oštećenih, UNICEF je saopštio da je više od pola miliona djece pogođeno katastrofom. Spasioci su izvukli 34 osobe žive iz ruševina u posljednjih 48 sati, saopštile su vlasti.

Američki Nacionalni centar za uragane upozorio je na poplave u gradovima, kao i na moguća klizišta dok je oluja Grejs zahvatala osiromašenu državu.

Zvaničnici Haitija upozorili su stanovnike da paze na zgrade koje pokazuju pukotine od zemljotresa, jer bi se mogle srušiti pod težinom vode. Uprkos kiši, vode za piće je nedostajalo.

Vlada je proglasila jednomesečno vanredno stanje u četiri provincije pogođene zemljotresom.

No, svi napori službenog spasavanja u jednoj od najsiromašnijih zemalja svijeta komplikovani su političkim haosom koji tamo vlada mjesec nakon ubistva predsjednika Zovanela Moiza.

Klix

Danas objavljeno

Poslanici NSRS danas glasaju o delegatima za Vijeće naroda Srpske

M.

Zamalo tuča u NSRS

M.

Žrtve osvete – Ubijeni svi bližnji Luke Bojovića

M.

Ostavite komentar