Trojica uhapšenih u akciji "Izvor" predata Tužilaštvu - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Trojica uhapšenih u akciji “Izvor” predata Tužilaštvu

Trojica od šest uhapšenih u akciji “Izvor” Federalne uprave policije predata su Tužilaštvu Kantona Sarajevo i biće zadržani 24 časa, potvrdila je Srni portparol ove pravosudne institucije Azra Bavčić.

Bačićeva je navela da se trojica osumnjičenih terete za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga i da će postupajući tužilac u zakonskom roku odlučiti o daljim mjerama.

  • Preostala trojica osumnjičenih su nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije pušteni na slobodu – rekla je Bavčićeva.

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su juče na području Kantona Sarajevo šest lica zbog nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet droge i nedozvoljenog držanje oružja ili eksplozivnih materija.

U operativnoj akciji “Izvor”, koja je realizovana nakon višemjesečne istrage pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, uhapšene su osobe, čiji su inicijali M.B, N.B, E.A, H.Š, A.T. i A.T, saopšteno je iz Federalne uprave policije.

U pretresu u okviru akcije i tokom ranijeg perioda pronađena je veća količina kokaina, amfetamina, MDMA, kanabisa, te aparati za pakovanje i vakumiranje, vage za precizno vaganje, mobilni telefoni i minsko-eksplozivna sredstva, kao i supstance koje se koriste u proizvodnji sintetičkih droga.

Danas objavljeno

Titova vila u Njujorku prodata za 50 miliona dolara, evo koliko će dobiti BiH

Vanja A

Vučić i Hil o bilateralnoj saradnji i problemima u regionu

M.

Putin u petak sa liderima oslobođenih teritorija, potpisivanje sporazuma o ulasku u sastav Rusije

M.

Ostavite komentar