14. Jula 2022.

Trojica muškaraca optužena za krađu stihova pjesme „Hotel California“

Big Portal

Glen Horovic, Kreg Inkiardi i Edvard Kosinski optuženi su da su pokušali prodati materijale, vredne više od milion dolara, te da su lagali aukcijskim kućama, potencijalnim kupcima i policiji o tome kako su ih nabavili.

https://youtu.be/UehilhnMt5Y

Okružni tužilac Menhetna Alvin Brag rekao je da materijali uključuju stihove pesama „Hotel California“, „Life in the Fast Lane“ i „New Kid In Town“.

Horovic, Inkiardi i Kosinski izjasnili su se da nisu krivi za optužbe za urotu i nezakonito posedovanje.

Tužioci su rekli da je potencijalni biograf Iglsa ukrao materijale kasnih 1970-ih i prodao ih 2005. trgovcu retkim knjigama Horovicu. On ih je tada navodno prodao Inkiardiju i Kosinskom, koji su ih pokušali prodati u aukcijskim kućama Kristis i Sotebis ili prisiliti Henlija da ih otkupi.

Optužnica sadrži desetine mejlova o navodnoj sedmoipogodišnjoj uroti optuženika, uključujući Horovicovu sugestiju da se pretvara da mu je pevač Iglsa Glen Frej dao ukradene tekstove.

Frej je „mrtav i identifikovanje njega kao izvora zauvek bi rešilo problem“, Horovic je navodno napisao u februaru 2017. godine, 13 meseci nakon Frejeve smrti.

Menadžer Iglsa Irving Azof rekao je da niko nema pravo profitirati od „direktne krađe nezamenljivih delova muzičke istorije… Veselimo se povratku Donove imovine“.

Pesma „Hotel California“ poznata je po apstraktnim tekstovima za koje je Henli rekao da opisuju američku stvarnost, te dugom gitarskom uvodu Dona Feldera i Džoa Volša. „Hotel California“ je osvojio nagradu Gremi 1977. za najbolju ploču godine.

Godine 2014., rukom pisani tekst Boba Dilana za pesmu „Like a Rolling Stone“ postigao je rekordnu cenu od dva miliona dolara u Sotebisu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare