Trojcu 52 godine robije za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Trojcu 52 godine robije za ubistvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota

Sud u Skoplju proglasio je krivim trojac optužen za smrt hrvatskog rukometaša Denisa Tota.

Anđelo Gjorgievski (28) osuđen je na 18 godina zatovora jednako kao i drugooptužena Klementina Lefkovska (19).

Andrej Kostovski (19) osuđen je na 16 godina zatvora, piše makedonski portal 360stepeni.

Tot je, podsjetimo, umro u aprilu.

Slučaj je od početka bio dosta čudan, prenosi Index.

Prvo se tvrdilo da je Tot pretučen, ali onda je policija to demantovala. Na kraju se ispostavilo da je zaista riječ o nasilnoj smrti.

Prvi put kada je ova vijest dospjela u hrvatsku javnost, pisalo se o napadu na 27-godišnjaka koji je, kako su tada mediji izvještavali, bio pretučen. Makedonska policija brzo je demantovala te tvrdnje i istakla da na tijelu mladića nije bilo vidljivih povreda. Informaciju da je Tot pretučen demantovala je i šefica skopske bolnice Maja Mojsova.

Prvo rekli da je umro od srčanog zastoja, a onda utvrdili da je ipak napadnut.

“Rukometaš je u kritičnom stanju. Slobodno možemo reći da se borimo za njegov život. Ono što je čudno u cijeloj priči je to da na njemu nema tragova nasilja. U našu kliniku je dovezen u kritičnom stanju i srce mu nije kucalo. Radimo sve što možemo u ovom trenutku da mu spasimo život”, rekla je Mojsova prije nego što je Tot preminuo.

Ali, onda je makedonska policija objavila saopštenje u kojem tvrdi da je hrvatski rukometaš Denis Tot ipak preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobijenog udarca. Završetkom obdukcije pokazalo se da je Tot zbog udarca u glavu dobio teško oštećenje mozga. Odmah su uhapšene dvije osobe, a za trećom se traga, kazala je tada makedonska policija.

Medijima kružila snimka

Tragični incident dogodio se početkom aprila oko 3.30 ispred noćnog kluba Privilege, kada su osumnjičeni nakon kraće verbalne svađe napali hrvatskog državljanina i zadali mu više udaraca šakama i nogama.

Tot je od udaraca pao i potiljkom udario u asfalt te izgubio svijest. Osumnjičeni su ga nastavili udarati po glavi, a potom su, ne pomažući mu, pobjegli.

Osoba zaposlena u noćnom klubu pozvala je hitnu pomoć, nakon čega je rukometaš dovezen u Kliniku Marija Terezija.

Na YouTubeu se pojavila navodna snimka premlaćivanja, koja je ubrzo obrisana. Na snimci se vidjelo kako Gjorgievski zadaje dva udarca Totu po licu od kojih on gubi svijest i pada na zemlju i ostaje nepomično ležati.

Dok je ležao na zemlji, još dvije osobe, od kojih je jedna ženska osoba, koja je i najagresivnija u tom trenutku, nogama su ga udarali u glavu. Nakon otprilike pola minute napadač koji je prvi udario Tota u glavu i srušio prišao mu je i pokušao pomoći.

Ubica od ranije poznat policiji

Angelo Gerogievski, koji je posljednji uhapšn sredinom aprila nakon što je za njim raspisana potjernica, poznat je od ranije po brojnim prijestipima, a u Sloveniji je bio osuđen i za trgovinu drogom.

Georgievski je u juna 2016. doživio saobraćajnu nezgodu u centru Maribora kada je svojim automobilom udario u pet parkiranih automobila te pobjegao. Ubrzo ga je policija uhvatila.

U oktobru 2016. policija je pronašla laboratoriju za proizvodnju sintetičkih droga, piše 24 info.

Između ostalog, u laboratoriji se proizvodio i gamahidroksibutirat, koji spada u kategoriju depresiva živčanog sisitema, poznat kao droga za silovanje.

U laboratoriju su takođe zaplijenjeni marihuana i amfetamini. Za Georgievskim je raspisana tjeralica, što znači da je policija vjerovala da se nalazi u zemlji.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Panika: Rusi podigli MiG-31K

M.

Orkanska bura prevrnula turistički brod kod Tivta

M.

Amerika oborila navodni kineski špijunski balon

M.

Ostavite komentar