Trodnevni Salon stripa u Banjaluci - BIGportal.ba
Banja Luka Vijesti

Trodnevni Salon stripa u Banjaluci

U Banjaluci će od 9. do 11. oktobra biti održan 3. međunarodni salon stripa “Deveta dimenzija”, na kojem će biti 11 izložbenih postavki domaćih i četiri izložbe italijanskih autora.

U programskom dijelu festivala biće održana tribina “Uticaj francusko-belgijske škole stripa na strip-kulturu u BiH”, gdje će govoriti domaći strip-autori koji godinama rade za strane izdavače Milorad Vicanović, Senad Mavrić i Filip Andronik. Biće održana i promocija knjige Elmane i Harisa Cerića “Strip kao medij filozofske poruke: Stripozofski pristup nastavi filozofije”.

Tokom održavanja salona u prostorijama Kamene kuće na tvrđavi Kastel zainteresovani posjetioci moći će da pogledaju izložbene postavke, učestvuju u strip-radionici s domaćim crtačima, kao i da kupe neko strip-izdanje na prodajnom štandu.

Udruženje “Deveta dimenzija” će i ove godine predstaviti svoja nova izdanja, strip-album Milana Jovanovića “Džejson Brajs”, Milorada Vicanovića “Luftbalons” i najnovije izdanje popularnih “Stripovijetki” Milana Mladića i Predraga Ikonića nastalih prema djelu Petra Kočića u italijansko-srpskoj verziji. Posebnost ovogodišnjeg izdanja salona je da se prvi put na ovim prostorima kao rekviziti pojavljuju čokoladice s logom i plakatom salona.

Nezavisne

Danas objavljeno

Maskirane osobe pucale iz kalašnjikova na autobus kod Dečana, četvoro poginulih

M.

STANIVUKOVIĆ POSJETIO ZAVOD “DR MIROSLAV ZOTOVIĆ”: Podržaćemo važne projekte koje Zavod trenutno realizuje

M.

SZO novi soj virusa korona nazvala “Omikron”

M.

Ostavite komentar