Troboj moćnih BMW-ovih mašina - BIGportal.ba
Auto-moto Test

Troboj moćnih BMW-ovih mašina

Činjenica je da se limuzine ne prodaju kao nekada, ali to ne važi za premijum segment, i njegove sportske divizije. BMW je dobar primjer za to.

Bavarcima u ponudi ne manjka modela s četvoro vrata. BMW M5 i M8 su potentne luksuzne mašine s mnogim sličnostima, posebno kada je reč o „sočnim“ detaljima. Međutim, da li se te sličnosti prenose i na asfalt kada je reč o praktičnoj primeni? U pomoć nam priskače CarWow, da bismo došli do odovora.

U novom videu, „na crtu“ su stali BMW M8 Competition Gran Coupe naspram BMW-a M5 Competition i BMW-a M5 CS. Sva tri modela ispod haube poseduju moćni 4,4-litarski twin-turbo V8, s tim što kod prva dva modela on isporučuje 625 ks i 750 Nm, dok CS raspolaže sa 635 ks i isti maksimalni obrtni moment. Osmostepeni manuelni menjač i pogon na sve točkove su u igri kod sva tri modela.

U prvoj trci start nije bio baš najsjajniji, dok je u drugoj M5 CS ostavio rivale iza sebe, prešavši liniju cilja za 10,9 sekundi. M8 je četvrt milje kompletirao za 11,3 a M5 Competition 12,7 sekundi Međutim, CarWow je u jednom drugom duelu iz M5 Competition izvukao 11,1 sekundu, tako da možemo reći da ovaj nije bio u najboljoj formi.

Prilikom letećeg starta stvari nisu bile drugačije. M5 CS je bio najbrži, što ne čudi budući da rasplaže s malo više snage i lakši je. Najbolji je bio i u testu kočenja, ostvarivši krači kočni trag od svojih rivala. Međutim, da li je vredno platiti dodatni novac za tako malu razliku u performansama? Tu presudu bismo doneli da vidimo M5 CS u brzom krugu na nekoj odgovarajućoj trkačkoj stazi.

Vrelegume.

Danas objavljeno

Policija uhvatila putnika kroz vrijeme

Vanja A

Najskuplji automobil na svijetu je prodat

Vanja A

Koji kompaktni polovnjaci se najviše kvare

Vanja A

Ostavite komentar