Trnovit put do Oskara: Rene Zelveger je počela kao konobarica i živela u ulici sa prodavcima kreka - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Trnovit put do Oskara: Rene Zelveger je počela kao konobarica i živela u ulici sa prodavcima kreka

Gledaoci su je najviše zavoleli u filovima o Bridžit Džouns, ulozi za koju je morala da se ugoji nekoliko kilograma.

Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom periodu je jednostavno pobegla od reflektora i kamera.

Holivudska zvezda Rene Zelveger (51) iz rodnog Teksasa doselila se u Los Anđeles krajem 1993., a kako bi preživela – konobarisala je godinama. Gledajući druge, brzo je shvatila kakva osoba u životu nikad ne želi da postane.

“Radila sam u baru’ The Three Cubs’ u ulici Vine, iza pokretne benzinske stanice. Bilo je to neverovatno radno mesto za devojku poput mene, koja je uvek živela u relativno sigurnom okruženju. Na uglu se dilovao krek, pa kada bih kasno došla kući, nisam mogla da izađem iz auta i odem do stana dok se primopredaja ne završi”, ispričala je.

Prvu zapaženiju ulogu Zelveger je imala 1995. u kultnom filmu “Teksaški masakr motornom testerom”, a godinu dana nakon toga glumila je samohranu majku koja je zaljubljena u sportskog agenta u filmu “Džeri Megvajer”.

“Zahvaljujući tom filmu mogla sam da plaćam kiriju i nisam više morala da radim kao konobarica. Dao mi je slobodu – objasnila je svojevremeno glumica. Za kriminalističku dramu “Bolničarka Beti” dobila je Zlatni globus i s ulogom udovice oduševila publiku.

Oskara za najbolju sporednu ulogu dobila je 2004. za ulogu u filmu “Hladna planina”, a nagradu je odnela kući i ove godine. Na 92. dodeli Oskara nagradu za najbolju glumicu dobila je za ulogu Džudi u istoimenom filmu.

Gledaoci su je ipak najviše zavoleli u filovima o Bridžit Džouns, ulozi za koju je morala da se ugoji nekoliko kilograma. Zbog lošeg psihičkog stanja u jednom periodu je jednostavno pobegla od reflektora i kamera. Nije je bilo šest godina, a u tom razdoblju je tražila samu sebe.

Sada je jedna od najtraženijih glumica Holivuda.

B92

Danas objavljeno

Kevin Spejsi ide na sud zbog optužbe za zlostavljanje

Vanja A

R’Boni Gabriel prva Filipinka s titulom mis Amerike u posljednjih 60 godina

Vanja A

Stvari koje trebaš znati ako želiš da imaš psa i mačku istovremeno

Vanja A

Ostavite komentar