"Trka za najboljeg ikada mi nije važna, ali se nadam da ću je dobiti" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Trka za najboljeg ikada mi nije važna, ali se nadam da ću je dobiti”

Rafael Nadal, trenutno prvi teniser na ATP listi, kaže da mu je velika čast što ga ubrajaju među najbolje igrače ikada.

Španac je u intervjuu za špansku Marcu pričao o narednoj sezoni, svojoj akademiji, ali i velikom rivalstvu sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom.

“Bik sa Majorke” ističe da sve što je uradio nije “palo sa neba”, već da je u to uloženo mnogo rada i truda.

“Trka za najboljeg igrača u istoriji mi nije naročito važna, ali se nadam da ću je dobiti. Razumljivo je da medije i novinare ta tema zanima, ali ja sam već zadovoljan onim što sam uradio. Mnogo radim od malih nogu, mnogo se trudim i treniram. Neverovatno je šta sam sve postigao. Za mene je velika čast biti jedan od najboljih igrača u istoriji”, kaže Nadal.

Nadal je govorio i o svojoj akademiji.

“Mnogo smo radili da bismo otvorili akademiju, više od 300 ljudi stoji iza ovoga. Ona postoji samo tri godine, a rezultati koje želimo da postignemo su dugoročni. Možemo da primimo mladog tenisera koji je već trenirao i da mu pomognemo da ostvari rezultate na globalnom nivou”, dodaje Nadal.

Nadal još uvek nije siguran koje će turnire tačno igrati na početku sezone.

“Još nisam odlučio. U mom kalendaru postoji niz turnira, ali ako gubim, onda ću morati da igram na više takmičenja. Postoji velika razlika između igranja jedne i igranja šest mečeva, tako da ne mogu da planiram baš toliko precizno. Sigurno ću igrati na ATP kupu, Australijan Openu, igraću sa Fererom u Kuvajtu, sa Federerom u Kejp Taunu. Tu su i Akapulko i Indijan Vels”, rekao je Nadal.

Danas objavljeno

Real gubio 2:0 do 82′ i nekako je preživio

Vanja A

Rusija i Poljska remijem eliminisale jedna drugu

Vanja A

Fojc pobjednik spusta u Kicbilu

Vanja A

Ostavite komentar