9. Marta 2020.

“Trka F1 u Melburnu bez navijača? Nema šanse!”

Big Portal

Nova sezona F1 počinje u Australiji predstojećeg vikenda, a spekulisalo se da li će biti održana trka 15. marta zbog epidemije koronavirusa u celom svetu.

Spekulacije o otkazivanju su rasle kako je otkazana Velika nagrada Kine planirana za april, a organizatori druge trke sezone u Bahreinu 22. marta objavili da će se voziti pred praznim tribinama.

“Nema šanse”, prokomentarisao je direktor VN Australije Endru Vestakot mogućnost da i u Australiji ne bude navijača.

Vestakot je podsetio da je u nedelju na jednom ženskom kriket meču u Melburnu bilo 86.000 gledalaca.

“Moramo razumno pristupiti situaciji i nastaviti normalno da živimo preduzimajući neophodne mere predostoćnosti”, dodao je Vestakot.

U svetu je više od 100.000 ljudi zaraženo koronavirusom, a preminulo je skoro 4.000.

Zbog epidemije je otkazano nekoliko velikih sportskih događaja, poput teniskog Mastersa u Indijan Velsu, dok se pred praznim tribinama igraju mečevi Lige šampiona i Serije A u Italiji, koja je epicentar epidemije u Evropi.

S obzirom da u F1 učestvuju i dva italijanska tima, pitanje otkazivanja trka ili nastupa pred praznim tribinama su konstantno aktivna.

“Bolidi Ferarija i Alfa Taurija su na putu ka Melburnu dok pričamo o ovome, što je dobar znak. Ključno osoblje je u njihovim avionima, očekujemo ih u narednih 12-24 časa”, rekao je direktor trke u Melburnu.

Trka Formule 1 u Melburn parku svake godine privuče oko 300.000 ljudi.

Ipak, profesor Brendan Marfi, izvršni medicinski stručnjak u vladi Australije kaže da trka F1 u Melburnu ne predstavlja rizik po javno zdravlje.

“Uopšte me ne brinu velika javna okupljanja ili šetnja ulicama Viktorije. Mislim da ne postoji nikakav rizik na Velikoj nagradi”, rekao je Marfi.

https://twitter.com/F1/status/1236920657130160128

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare