Trivić: Škola nije mjesto za političke skupove - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Trivić: Škola nije mjesto za političke skupove

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske nastavljena je danas razmatranjem Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju, kojim je propisano uvođenje Svetosavske nagrade za najboljeg nastavnika i učitelja.

Ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić istakla je da je jedna od novina izmijenjenog zakona i to da će supružnici i djeca poginulih boraca biti oslobođeni naknade za polaganje stručnih ispita.

Obrazlažući zakonsko rješenje Trivićeva je rekla da su u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju ostale ključne izmjene kao i u Nacrtu, kojima je predviđeno da će mala matura biti proslavljana u školskim objektima.

– Predviđeno je i da u okviru specijalnih škola za djecu sa poteškoćama u razvoju budu osnovani resursni stručni centri, da bi usluga bila dostupna što većem broju djece u Srpskoj – dodala je Trivićeva.

Ona je podsjetila da je Narodna skupština Republike Srpske u junu usvojila Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom vaspitanju i obrazovanju sa zaključkom da bude obavljena javna rasprava. Prijedlog zakona je izazvao polemiku između poslanika opozicije i vladajuće koalicije oko održavanja političkih skupova u sklopu škola.

– Škola nije mjesto za političke aktivnosti – kazala je kategorično poslanica PDP u NSRS Jelena Trivić.

Poslanici će u drugom dijelu šeste redovne sjednice razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora i građenju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti.

Razmatraće se i prijedloge zakona o izmjenama i dopunama zakona o registraciji poslovnih subjekata u Srpskoj, javnim putevima i naučnoistraživačkoj djelatnosti i tehnološkom razvoju.

(Srpskainfo)

Danas objavljeno

Titova vila u Njujorku prodata za 50 miliona dolara, evo koliko će dobiti BiH

Vanja A

Vučić i Hil o bilateralnoj saradnji i problemima u regionu

M.

Putin u petak sa liderima oslobođenih teritorija, potpisivanje sporazuma o ulasku u sastav Rusije

M.

Ostavite komentar