18. Augusta 2019.

Trivić: Promjene u Vladi samo da se zadovolje stranački interesi i apetiti

Big Portal

Rekla je ovo u razgovoru za portal SrpskaCafe Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini RS, komentarišući izjavu predsjednika Vlade RS Radovana Viškovića da će do kraja godine sigurno doći do promjena u aktuelnom sazivu.

– Mislim da je zaista, imajući u vidu šta se sve izdešavalo u posljednje vrijeme vezano za ministra energetike i rudarstva RS Petra Đokića, on zaslužilo da još odavno bude smijenjen. Već sada je kasno, i da bude smijenjen, to više za mene nije ni vijest. Takođe, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, po onom što sam vidjela, čovjek nije za tu funkciju, prosto nije kompetentan. Ne sumnjam niti kudim njega kao čovjeka, ne poznajem ga, ali apsolutno nema nikakve karakteristike nekoga ko treba da bude u Vladi Srpske i vodi jedno tako bitno ministarstvo. Nema ni liderske sposobnosti, gubi se u javnom nastupu, a to su eliminatorne stvari. Ako se čovjek u politici boji javnog nastupa, tim se ne može ni baviti – ističe Trivićeva za SrpskaCafe.

Sa druge strane, naša sagovornica kao pozitivan primjer navodi ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđana Rajčevića.

– Ministar Rajčević je pokazao određenu proaktivnost, iako ministarstvo na čijem je čelu ima mali budžet te mu svakako treba dati veći značaj. Ne znam koliko će on u tom sivilu Vlade zapravo uspjeti nešto da napravi, ali on definitivno odskače – ističe ona

Za razliku od premijera Viškovića, Trivićeva ne smatra da je aktuelni saziv Vlade RS radio dobro.

– Kada pogledamo ekspoze, dosta toga nije urađeno. Ne mogu reći da nije ništa, ali obećan je, na primjer, registar zaposlenih u javnoj upravi još prije pet ili šest godina. Obećan je i u posljednjem ekspozeu predsjednika Vlade ali ponovo od toga nema ništa. Zatim, reforma javnih preduzeća. Da ne pričam o „krvarenju“ zdravstvenog sistema Srpske. Ono ne da nije zaustavljeno nego je još i ubrzano od kada je došla aktuelna Vlada. Ne znam da li oni nešto rade po tom pitanju ali je očigledno da to što rade ne valja i ne doprinosi poboljšanju zdravstvenog sistema koji je najgora oblast trenutno u Srpskoj a tiče se sve i jednog građanina naše zemlje, jer smo svi nekada pacijenti – zaključila je Trivićeva.

Podsjećamo, premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim radom Vlade, ali da može i mora još bolje, zbog čega će do kraja godine biti nekih promjena u Vladi.

– Promjena će biti. Ne želim da govorim ni o četiri niti o 10 mjesta. Promjena će biti i to do kraja godine. Sad, koji su razlozi za promjene to je manje važno. O tome ne treba previše dizati prašinu. Vlada, premijer, ministri nemaju neograničen rok trajanja. Vlada je tim i mora da radi najbolje što zna – rekao je Višković.

(Srpskacafe)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare