Trinkijeri: Sistem ne funkcioniše, Partizan uložio žalbu, Zagorac se oprostio? - BIGportal.ba
Košarka Sport

Trinkijeri: Sistem ne funkcioniše, Partizan uložio žalbu, Zagorac se oprostio?

Andrea Trinkijeri, trener Partizana, rekao je da je njegova ekipa izgubila, ali da nije poražena od Crvene zvezde. “Čestitam Zvezdi na pobedi, dobili su nas na individualni talenat. Ovo je bila fantastična serija, trajala je sedam dana, ali kao da je 70 godina, tako se osećam. Naučio sam više za…

Andrea Trinkijeri, trener Partizana, rekao je da je njegova ekipa izgubila, ali da nije poražena od Crvene zvezde.

“Čestitam Zvezdi na pobedi, dobili su nas na individualni talenat. Ovo je bila fantastična serija, trajala je sedam dana, ali kao da je 70 godina, tako se osećam. Naučio sam više za ovih sedam, osam dana nego u celom životu o košarci i oko košarke,” rekao je Trinkijeri.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan sa 76:75, u četvrtom meču finala Superlige Srbije. Izabranici Milana Tomića odbranili su titulu šampiona Srbije košem u poslednjoj sekundi Bilija Berona.

“Želeo bih nešto pamento da kažem, ali neće biti lako. Bili su koraci – tri i po koraka. Bila bi peta utakmica. Ja mislim da su moji igrači i navijači Partizana zaslužili majstoricu, koje neće biti. Sad je lako svaliti na sudije večerašnje utakmice, ali ja to neću da uradim. Ima mnogo više od toga… Sistem ne funkcioniše”, kaže Trinkijeri i dodaje:

“Pogrešili su, znaju oni, znaju svi… Bila bi naša lopta, a na semaforu 0,7 sekundi, poništio bi se koš, a nisu svirali. Šta sad ja… Šta mogu ja da uradim? Moraš da budeš mnogo hrabriji da bi ovo dobio. Biti partizanovac znači i to. Nema tuge, izgbili smo, ali nismo poraženi. Izvukli smo ono što smo imali i ono što nismo imali, borili se, vratili, grešili… Nismo imali, nešto nam je falilo, ali sigurno nisu m*** i srce. To nam nije nedostajalo.”

Trener Partizana kaže da je prvi meč bio “mnogo pokvareniji”.

“Nemojte nikoga individualno da krivite, nije momenat. Ako gledate na jednu grešku, ja mogu da pričam o koracima deset godina i znam da sam u pravu. Grobari, nema tuge, moraš da budeš hrabar da bi bio Partizanovac, a oni su hrabri. Mnogo je više pokvareno ono što je bilo u prvoj utakmici nego večeras,” rekao je i pojasnio:

“Ja sam isključen i sudija je napisao neistinu jer je snimak pokazao da sam posle prve tehničke otišao, a on je svirao isključenje. To nije moje mišljenje, to je ceo svet video. Ja sam spreman na sve, ali kada neko krivi realnost za to još nisam spreman, moram da treniram malo.

Novinari su Trinkijerija podsetili da je prilikom dolaska u Partizan istakao da je došao zbog prave košarke i mirisa Pionira.

“Večeras malo smrdi.

Trinkijeri je potpisao trogodišnji ugovor s Partizanom, a na pitanju o sledećoj sezoni, Italijan kaže:

“Nije momenat za to, ti radiš svoj posao, ali još me boli mnogo. Sve sam dao i što sam imao i što nisam imao za ovaj klub, pošteno i sa ponosom.

Italijanski trener ističe da je jedina laž jedina stvar koja ga je povredila.

“Kad te američka policija zaustavi kaže ti da će sve što kažeš biti upotrebljeno protiv tebe. Ja sam čestitao protivnicima pobedu, ali nemojte sada da me nagovorate, jer neću da moje reči koje su bile jako direktne, koje su bile mirne, a nisam miran, da kažem još nešto. Svi su videli, svi imaju mišljenje o tome. Jedina stvar koja me ljudski povredila je kad neko laže. Svi grešimo, ali kad lažeš onda je nešto više.

Od Partizanove žalbe ne očekuje ništa.

“Šta očekujem? Najbolju bocu vina koju mogu da nađem, ali neće biti dovoljna jedna,”

Košarkaški klub Partizan uložio je žalbu na koš Bilija Berona, koji je u poslednjoj sekundi utakmice doneo trijumf i titulu Crvenoj zvezdi.

Amerikanac je prodorom rešio utakmicu, ali se na usporenom snimku vidi da je napravio korake i potom položio loptu u koš.

Crno-beli odmah su uložili žalbu na ovaj pogodak i nisu izašli na dodelu medalja za drugo mesto, pošto traže da se utakmica poništi.

Rade Zagorac, košarkaš Partizana, na zvaničnom Instagram nalogu zahvalio se crno-belim navijačima na podršci tokom ove sezone.

Ne želim da kažem hvala jer sam vaspitavan tako da se to u porodici nikada ne govori. Obostrano poštovanje i briga, to je ono što sam od vas dobio i nadam se uzvratio na neki način. Bili ste svedoci mog rasta, mog pada pa opet. Nije se završilo onako kako sam zamislio kada sam došao, ali pametan čovek je pričao o različitosti tajminga kada rezultat ubira plodove rada. Nikada neću zaboraviti ljubav koju ste me dali. Bolja vremena su pred nama, a sunce koje svih ovih godina dozivamo, hrabro probija sve oblake koji su ga zaklanjali. Dao sam ti godine, najbolje i najlepše…“, napisao je Zagorac.

Košarkaš Partizana je napisao “da se nije završilo onako kako je zamislio kada je došao”, što govori da se možda radi o oproštaju od najtrofejnijeg srpskog košarkaškog kluba.

Zagorac iza sebe ima veoma turbulentnu sezonu, pošto je doživeo veliki broj povreda, a u finalu Superlige protiv Crvene zvezde nije bio na željenom nivou u većini serije.

Partizan je u ponedeljak veče izgubio od Crvene zvezde sa 3-1 u seriji, a Zagorac se malo posle toga oglasio objavom na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/By0xgXUilia/?utm_source=ig_embed

Danas objavljeno

Zvanično: Lampard dobio otkaz; Tuhel stiže na Stamford Bridž

D

Skandal! Slovenci otrovani pred meč sa domaćinom! “Moramo da se UGRIZEMO za jezik”

D

Novaka još šest nedjelja dijeli do istorije

Zeljka

Ostavite komentar