Trikovi za čišćenje šporeta: LIMUN I SODA BIKARBONA učiniće čuda - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Trikovi za čišćenje šporeta: LIMUN I SODA BIKARBONA učiniće čuda

Čiščenje šporeta je jedan od najdosadnijih kućnih poslova u kojem se često primenjuju razni štetni deterdženti loši za vašu kožu, pluća i celokupnu prirodu. Evo ideja kako da ovaj posao načinite bezbednijim po sebe i prirodu.

Uz svakodnevno kuvanje ide i svakodnevno prljanje šporeta koji je najbolje što pre očistiti kako se prljavština ne bi skorila. Umesto da koristite neka od brojnih štetnih hemijskih sredstava, pokušajte pomoć da nađete u prirodi.

Limun i soda bikarbona

Limun sem što je sastojak mnogih pića odlično deluje protiv masnoća. Soda bikarbona je odličan saveznik u borbi protiv bakterija. Kada se ove dve namirnice pomešaju nastaje odlično sredstvo za čišćenje masnih površina. Pola šoljice sode bikarbone pospite po i okolo ringli, a nakon toga uzmite polovinu limuna i istrljajte šporet. Kada uklonite masne fleke, mokrom krpom sa špreta uklonite ostatke limuna i sode bikarbone.

Alkoholno sirće

Sipajte alkoholno sirće u bocu sa raspršivačem i naprskajte šporet. Ostavite da odstoji pola sata i nakon toga prebrišite ga mokrom krpom.

Danas objavljeno

Kako vas drugi doživljavaju? Uradite brzi test ličnosti

Vanja A

Četrdeset godina od albuma koji je Džeksonu donio titulu kralja popa

Vanja A

Profesorka pretvorila čas u sjajnu zabavu uz gledanje Srbije

Vanja A

Ostavite komentar