Trikovi uz koje žilavo meso postaje sočno i ukusno - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Trikovi uz koje žilavo meso postaje sočno i ukusno

Izgleda vam žilavo i plašite se da će takvo biti i dok ga budete jeli. Da se to ne bi desilo, primjenite neke od sljedećih trikova:

Šnicle ili batake pecite uz krišku jabuke, ananasa ili kruške. Voćkama prekrijte meso, pa će ga njihovi sokovi opustiti i ublažiti žilavost.

Veče prije pečenja stavite meso u marinadu od jabuke, bijelog luka i maslinovog ulja. Ostavite da stoji u frižideru čitavu noć. Omekšaće ga i učiniti ukusnijim.

Pola sata prije nego što planirate da ispečete šnicle ili batake, držite ih u limunovom soku, jer će ih on “umiti” na najbolji način.

Nekoliko minuta prije pečenja prelijte meso slatkim gaziranim sokom, osušite ga prije pečenja i pospite biberom. Šnicla će biti sočnija.

(Novosti.rs)

Danas objavljeno

Turšija – zimski lijek za mnoge bolesti

Vanja A

Pastirska pita

Vanja A

Ove namirnice ojačavaju imunitet i pomažu u borbi protiv virusa

Vanja A

Ostavite komentar