Trikovi koji pomažu da odjeća uvijek bude svježa i mirisna - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Trikovi koji pomažu da odjeća uvijek bude svježa i mirisna

Zimi životni prostor u kome provodimo najviše vremena ređe se provetruje, a u garderobne ormare u spavaćim sobama i predsobljima često se uvuče i zadrži neprijatan miris.

Možete primenite ove jednostavne i efikasne trikove i garderoba će ostati sveža i mirisna dugo vremena.

Parfem i maramica

Umesto da prskate parfem direktno na odeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar. Miris će se sigurno proširiti, komadi odeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete oštetiti ni zaprljati omiljene stvari.

Osveživač vazduha za automobil

Možete ih koristiti i u ormarima. Birajte neke blaže mirise – zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u ladicu. Mirisaće mesecima.

Zrna kafe

Osim što će upiti sve one loše mirise, zrna kafe će proširiti svoj miris. Napunite malu posudu zrnima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojom ste je prekrili i stavite u ormar. Menjajte ih jednom mesečno.

Esencijalna ulja

Baš kao i sa zrnima kafe, odeću možete da trajno namirišete esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za veš tokom zadnjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu maramicu/krpicu i stavite u ormar.

Sapun

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas koriste jeste stavljanje sapuna među stvari. Sve što Ostavite ga u omotu i to je to… vrlo jednostavno…

Danas objavljeno

Dječak sa nevjerovatnom preciznošću savija svoje MAJICE: Isprobajte i vi ovaj način

Zeljka

“Konačno, evo prave nje”: Fotke Kim Kardašijan nakon što se tek probudila

Zeljka

Vangelis je stvarao nevjerovatnu filmsku muziku, ali najveće remek-djelo je ipak “666”

Zeljka

Ostavite komentar