Trik uz koji će vam sjeckanje bijelog luka postati zabava - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Trik uz koji će vam sjeckanje bijelog luka postati zabava

​Sjeckanje luka je često stresno, nikada ne bude dovoljno usitnjen, lijepi za nož i za prste, poslije sjeckanja bijelog luka ruke danima imaju neprijatan miris. Pokušate li da ga narendate, ostaje zalijepljen za rende ili drobilicu.

Kao i obično, za sve ove probleme postoji jednostavno rješenje. Sve što je potrebno jeste da prije rendanja luka nekoliko očišćenih čenova ostavite u zamrzivaču preko noći.

Zaleđeni luk se renda s lakoćom, a ovaj princip možete da koristite i za druge namirnice, poput ljute papričice ili crnog luka.

Ovaj trik ne samo da olakšava cijeli proces, već i produžava rok trajanja bijelog luka, prenosi 

najžena.rs

Danas objavljeno

Zelena mediteranska ishrana dokazano najbolje skida viscelarne opasne masti

Vanja A

Savjeti iz Hemofarma

Vanja A

Ukus će vas oduševiti: Umak od krastavaca

Vanja A

Ostavite komentar